Hlavní obsah

Pytlák na Plzeňsku ulovil dva jeleny. Odřízl jim hlavy a odnesl si trofeje

Plasy

Na severním Plzeňsku řádí pytlák. Nedávno zastřelil nedaleko Plas dva jeleny sika. Policisté po lovci, který zvěři uřízl hlavu a vzal si trofej, pátrají a prosí veřejnost o pomoc.

Foto: PČR

Pytlák na severním Plzeňsku ulovil jeleny, odřízl jim hlavu a tělo nechal na místě.

Článek

Případy se staly mezi 15. a 17. zářím, a to pravděpodobně v nočních hodinách. Šlo o lokality vzdálené od sebe několik kilometrů. První jelen ležel na poli mezi Plasy a Lomany u bývalého Mozolínského mlýna, druhý na pastvině mezi Pláněmi a Hvozdem u Osojenského potoka. „Zatím neznámý pachatel neoprávněně ulovil vysokou zvěř, které oddělil hlavu od těla. Hlavu s parožím si odnesl pravděpodobně jako trofej, těla jelenů nechal na místě,“ popsala policejní mluvčí Eva Červenková.

Starosta Plání a zároveň hospodář tamějšího mysliveckého spolku Josef Domabyl doplnil, že muselo jít o zkušeného lovce, který zřejmě použil zbraň s termovizí. „Našla se jedna střela. A také pouzdro na nůž. Věci už zkoumají kriminalisté, snad pytláka najdou,“ uvedl Domabyl.

Policisté prosí případné svědky, pokud si v lokalitách v daný čas všimli čehokoliv podezřelého, aby se ozvali na tísňovou linku 158, přišli na služebnu či oddělení plzeňské hospodářské kriminálky na Anglickém nábřeží, eventuálně napsali na následující e-mail: jaroslav.davidek@pcr.cz.

Domabyl řekl, že před dvěma lety už podobný případ řešili. Tehdy někdo úplně stejným způsobem zastřelil tři jeleny. „Taky se našla střela, balistika určila přesnou ráži i možný druh zbraně, ale viník se bohužel nevypátral,“ doplnil.

Nedaleko Plas žije početné stádo jelenů sika, kteří se zde přemnožili. Jde zhruba o 200 kusů. „Každoročně jich musíme odstřelit sto třicet až sto padesát, aby se jejich počet nenavyšoval,“ vysvětlil hospodář.

Dítě po tragickém porodu v Plasích jde k pěstounům, otec o něj bude bojovat

Domácí
Související témata:
Jelen sika vietnamský

Výběr článků

Načítám