Hlavní obsah

Působili jako sekta. Soud rozplétá případ Ukrajince obžalovaného z týrání a znásilnění v rodině

Plzeň

Plzeňský krajský soud rozplétá případ, v němž figuruje osmatřicetiletý Ukrajinec V. L. Podle spisu týral manželku a opakovaně znásilnil nevlastní dceru. Svědkyně v úterý řekla, že rodina působila jako sekta.

Video: Klára Mrázová, Novinky

Článek

V. L. se údajně s partnerkou seznámil v roce 2019 a žil společně s ní a jejími sedmi dětmi. Po požáru domu odjel vydělat peníze do České republiky, kde však pracoval načerno. Když vypukla válka, všichni se odstěhovali za ním do Aše na Chebsku.

„Zpočátku bylo všechno v pořádku. Pak jim ale došly peníze a oba začali chlastat,“ vyprávěla svědkyně a někdejší správcová ubytovacího zařízení.

Sousedé sepsali petici

Rodina na ni prý působila jako sekta. „Měli různá pravidla, třeba že všechno museli dělat spolu. Bylo mi to divné,“ líčila žena. Obžalovaný podle ní denně pil, byl i na ni několikrát hrubý a vulgární. Jednou dokonce vzal kladivo a vyhrožoval jí. „Ublížil mojí dceři, dostala od něj facku,“ popsala. Doplnila, že ostatní obyvatelé si na V. L. stěžovali, později sepsali petici. Svědkyně si u poškozené všimla modřiny na obličeji. „Přiznala mi, že se pohádali s mužem,“ uvedla.

Ukrajinec před soudem: Manželku jsem bil, ale nevlastní dceru jsem neznásilnil

Krimi

Podle obžaloby V. L. zhruba dva roky fyzicky a psychicky týral svou partnerku. „Vulgárně jí nadával, že je kurva, svině, hajzl a že takoví hajzlové by neměli žít. Fackoval ji, shazoval na zem, přikládal jí nůž na krk, bil ji pěstí do těla i hlavy. Do poškozené kopal,“ popsal státní zástupce.

Třiatřicetiletá žena po posledním útoku loni v listopadu skončila s pohmožděninami a modřinami v rukách lékařů. Ti také na její ruce našli starší bodné poranění.

Muž se přiznal

V. L. se k týrání před soudem přiznal. První komplikace se podle něj objevily po příchodu do ČR. „Manželka nechodila do práce, začala hodně pít vodku. Říkal jsem jí, aby přestala,“ sdělil cizinec, jenž v rodné zemi v minulosti dostal trest za krádeže a rvačku.

Dodal, že později k alkoholu přidala pervitin, nestarala se o domácnost a mezi partnery vznikaly časté konflikty. Ukrajinec přiznal, že manželku fackoval a bil, fyzicky trestal i děti. Odmítl však, že by ji napadl nožem. Chtěl ji údajně jenom vystrašit a omylem ji zranil na ruce. Také připustil, že párkrát zkusil drogy.

Znásilnil nevlastní dceru

Jak stojí ve spisu, V. L. navíc opakovaně znásilnil nevlastní dceru. „Nejméně v deseti případech na ní vykonal anální pohlavní styk a soulož. Poškozená se bránila, plakala, prosila, aby ji nechal,“ konstatoval státní zástupce. Proti tomu se obžalovaný důrazně ohradil. „Ne, to jsem neudělal. Znásilnili ji dva Romové v lesíku, když šla ze školy,“ podotkl V. L. Podle něj jde o pomstu, kterou si na něj vymyslela partnerka, aby skončil ve vězení.

Obdobně se vyjádřila v úterý i svědkyně. Řekla, že dnes čtrnáctiletá dívka získala první sexuální zkušenosti už na Ukrajině a údajně s ní byly problémy. Dále vypověděla, že poškozená se v současnosti nestará o děti. „Nemají co jíst, pít, žádné oblečení. Pořád tam chodí sociálka,“ uzavřela.

Manželce dal petardu do vaginy a odpálil ji. Chtěl jsem si posvítit, hájil se. Soud mu potvrdil 18 let

Krimi

Výběr článků

Načítám