Hlavní obsah

Prodávala přes internet jezdecké boty za stokoruny. Přišla o 150 tisíc

Olomouc

Na podvodníka narazila třiačtyřicetiletá žena z Olomouce, když chtěla prodat prostřednictvím jednoho inzertního portálu za 300 korun kožené jezdecké boty. Z účtu jí odčerpal bezmála 150 tisíc korun, sdělila v pondělí Novinkám policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na inzerát ženy zareagovala osoba, která nabídla, že dopravu zajistí prostřednictvím Zásilkovny. S touto nabídkou prodávající souhlasila. Následně jí přišel e-mail, který se tvářil jako skutečný od Zásilkovny s odkazem.

„Po rozkliknutí odkazu žena zadala údaje ke svému účtu. Následně jí přišel kód od její banky, který na stránku vepsala. Toto se několikrát opakovalo. Po upozornění z banky o podezřelých transakcích zablokovala internetové bankovnictví i platební kartu,“ uvedla mluvčí.

Nicméně následně žena zjistila, že z jejího účtu bylo provedeno pět plateb v celkové výši téměř 150 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Policie před podvody při prodeji zboží přes internet varuje opakovaně

„Případ prověřujeme pro podezření ze spáchání trestných činů podvodu a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody na tři léta až osm let,“ konstatovala Skoupilová.

„Apelujeme na občany, kteří prodávají zboží na inzertních či obdobných portálech, aby nikdy nereagovali na přijaté neznámé odkazy a už vůbec do nich nezadávali údaje ke své platební kartě nebo internetovému bankovnictví. Ve většině případů se jedná o podvržené odkazy,“ doplnila policejní mluvčí.

Za traktor zaplatil dvakrát, a nemá ho, narazil na podvodníka

Krimi

Výběr článků

Načítám