Hlavní obsah

Pro léky na výrobu drog jezdili do Polska s batohem

Rychnov nad Kněžnou

Až deset let vězení hrozí dvěma mužům, pro které si v úterý časně zrána do jejich domovů v Pardubickém kraji přijela policejní zásahovka. Policisté je podezírají, že se živili výrobou drog, zejména pervitinu. Suroviny na jejich výrobu si vozili z Polska.

Policie zadržela podezřelé z výroby pervitinuVideo: Policie ČR

Článek

Při domovní prohlídce u nich našli nejen pervitin, ale i konopí, 26 plodnic lysohlávek a také například zařízení na výboru metamfetaminu, konkrétně součásti varny, jako varné sklo, chemikálie, skleněné mísy se zbytky krystalické látky.

I když byli oba podezřelí zadrženi v Pardubickém kraji, kde žijí, případ šetří policisté ze sousedního Královéhradeckého kraje. Na počátku totiž byla událost z loňského prosince, kdy hlídka celníků našla při kontrole na Rychnovsku v autě jednoho z podezřelých ukrytý batoh plný léčivých přípravků.

„Totožného muže následně v květnu opět při kontrole odhalila pardubická a královéhradecká hlídka mobilního dohledu. Že jde o stejného člověka, si uvědomil jeden z celníků, který se účastnil obou kontrol,“ uvedla Martina Kaňková, mluvčí Sekce pátrání, policejního orgánu Celní správy.

Pervitin jim vynášel, tak kupovali zlato. Policie rozprášila ostravský drogový gang

Krimi

Obcházeli lékárny

„Jeden z mužů zajišťoval léky a vše potřebné k výrobě drogy a druhý ,vařil‘ v rodinném domě v Holicích na Pardubicku. K přepravě léčivých přípravků využívali občas i jiné osoby. Dávali jim peníze za to, že v Polsku obejdou lékárny, nakoupí a léky na české území dovezou. Drogu pak prodávali své skupině odběratelů,“ doplnila informace Martina Kaňková s tím, že jeden si tak mohl vydělat více než půl milionu a druhý téměř dvě stě tisíc korun.

„Starší ze zadržených byl koncem loňského roku za drogy odsouzen k ročnímu vězení se zkušební dobou 30 měsíců. Jelikož pokračoval v trestné činnosti, byl mu na jaře navýšen trest na 20 měsíců. Jeden záznam o trestu má i z Polska,“ dodala policejní mluvčí Iva Kormošová s tím, že mladší muž z Pardubic nemá zatím žádný záznam v rejstříku trestů. Oba jsou sami uživateli pervitinu a nemají žádné zaměstnání. Kvůli obavě, že by se mohli skrývat, ovlivňovat svědky a dál pokračovat v trestné činnosti, vydal soud souhlas s uvalením vazby na oba obviněné.

V žilách pervitin, v autě malé dítě. Vždyť se vlastně nic nestalo, hájila se řidička u soudu

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám