Hlavní obsah

Případ úmyslného sražení chodce v Hradci Králové má na stole žalobce

Hradec Králové

V polovině ledna zazvonil na lince 158 v Hradci Králové telefon, v němž svědci oznámili, že na Baťkově náměstí v Hradci Králové srazil automobil chodce. Kriminalisté nyní ukončili vyšetřování a navrhli státnímu zástupci, aby na řidiče podal obžalobu pro zločin vražda ve stadiu pokusu.

Pokus o vraždu v Hradci KrálovéVideo: Policie ČR

Článek

„Během vyšetřování nedošlo k překvalifikování ani jednoho trestného činu, ze kterých je muž obviněn, byly provedeny dva znalecké posudky z oboru zdravotnictví a jeden z oboru doprava, výslechy obviněného, poškozených, svědků a další úkony potřebné pro trestní řízení,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová s tím, že kromě zvlášť závažného zločinu vražda byl řidič z Hradce Králové obviněn také z přečinu ublížení na zdraví a výtržnictví.

Foto: Policie ČR

K pokusu vraždy došlo na Baťkově náměstí v Hradci Králové.

Ke zranění tehdy třiatřicetiletého chodce totiž podle vyšetřovatelů nedošlo náhodou, naopak byl sražen úmyslně, což potvrdily i záznamy z kamerového systému města.

Foto: Policie ČR

Auto jako vražedná zbraň.

„Kriminalisté zjistili, že starší muž po předchozím konfliktu nejprve mladšího muže napadl v okolí Masarykova náměstí dřevěnou násadou. Když se poškozený dal po několika úderech na útěk, útočník nasedl do auta a na Baťkově náměstí do něho zezadu narazil. S mužem na kapotě ujel několik metrů, než spadl na zem,“ uvedla krátce po činu policie.

Muži u soudu hrozí deset až osmnáct let vězení. V minulosti už byl několikrát souzen za výtržnictví.

Muž v Hradci nejdřív druhého napadl násadou, pak do něj najel autem. Čelí obvinění z pokusu o vraždu

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám