Hlavní obsah

Primář rozsekal mladé lékařce v Plzni hlavu sekerou. K mrtvé ženě se později vrátil

Plzeň

Plzní otřásl případ brutální vraždy mladé lékařky. Jak Novinky zjistily, čtyřicetiletý doktor ubil ženu sekerou nejspíš už v pátek večer. Útočník poté odjel za svou známou, kterou znásilnil a pokusil se ji uškrtit. Později se vrátil do bytu k mrtvé ženě, kde ho dopadla zásahovka.

Policisté na místě činu vraždy mladé lékařky v PlzniVideo: Ivan Blažek, Novinky

Článek

Vražedné běsnění primáře jedné z nemocnic Plzeňského kraje začalo zřejmě už v pátek večer, nejpozději v sobotu nad ránem. „Muž nejdříve přijel za svou osmadvacetiletou kolegyní do Plzně. Svázal ji a rozsekal jí hlavu sekerou,“ uvedl zdroj obeznámený s případem. Dodal, že lékař pravděpodobně vzal oběti telefon a napsal jejímu zaměstnavateli, jímž byla plzeňská fakultní nemocnice, že nepřijde v sobotu do práce.

Následně z bytu v plzeňské městské části Vinice zmizel. V neděli ráno se rozhodl navštívit svou známou nedaleko krajské metropole. „Ženu také svázal. Pak ji bil, znásilnil, škrtil i rdousil. Zůstal s ní až do podvečerních hodin,“ pokračoval zdroj.

Sousedka z bytového domu se Novinkám svěřila, že kolem půl desáté uslyšela dvakrát tlumené volání o pomoc. „Hned jsem se ptala partnera, co to bylo. Nevěděla jsem, jestli jsem se nespletla. Oba jsme chvilku poslouchali, ale nic dalšího se neozvalo. Pak už bylo úplné ticho. Netušili jsme, co strašného se děje,“ zalitovala žena.

Oběť upadla do bezvědomí, což jí zřejmě zachránilo život. Doktor totiž odjel až po zhruba osmi hodinách. Zraněná se nakonec probrala a zavolala pomoc. „Byla v takovém šoku, že ani nedokázala otevřít policistům. Musela si zažít strašná muka,“ uvedl další soused.

Doktor se následně vrátil do plzeňského bytu k mrtvé ženě. „Asi tam jel zahladit stopy, protože třeba sekera byla umytá,“ doplnil zdroj. Ve chvíli, kdy dovnitř vtrhla zásahovka, si muž podřezal žíly. „U pacienta bylo nutné zajištění vitálních funkcí a následný transport do nemocnice,“ sdělila za krajskou záchranku Mária Svobodová.

Kriminalisté případ vyšetřují od neděle jako pokus vraždy a vraždu. „Muže, který je podezřelý z obou skutků a jenž chtěl následně spáchat sebevraždu, zadrželi po násilném vstupu do bytu policisté ze zásahové jednotky,“ informovala policie na sociální síti X.

V Plzni vyšetřují brutální vraždu mladé lékařky. Podezřelým je kolega

Krimi

Výběr článků

Načítám