Hlavní obsah

Při školním výletě na Špilberk se opila učitelka, museli ji odvézt záchranáři

Brno

Při tradičních výletech na konci školního roku mají nezřídka učitelé plné ruce práce s tím, aby uchránili své svěřence před pokoutným pitím alkoholu. Při výletu jedné ze škol do Brna se ale role dost nečekaně obrátily. Jak totiž Novinky zjistily, přímo v areálu hradu Špilberk se učitelka opila tak, že ji museli záchranáři převézt do nemocnice.

Foto: Milan Malíček, Právo

Špilberk. Ilustrační foto

Článek

Podle informací Novinek k události došlo v pondělí okolo poledne a na brněnský hrad postupně dorazila jak policejní hlídka, tak i záchranáři. „Mohu potvrdit, že jsme skutečně v onu dobu měli výjezd na Špilberku. Šlo o opilou osobu, asistovali jsme záchranářům při převozu,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Pavel Šváb s tím, že policisté se věcí i nadále zabývají.

Mluvčí záchranářů Michaela Bothová doplnila, že zásah se týkal ženy středního věku. „Vyjížděli jsme kvůli podezření z intoxikace alkoholem. Po kontrole stavu a prvotním ošetření jsme ženu převezli do nemocnice,“ konstatovala Bothová.

Podle informací Novinek se mělo jednat o výlet jedné z břeclavských škol, to ale město rozporovalo. „Na základě potvrzení od Policie ČR a také od ředitelů břeclavských škol uvádíme, že tato informace není pravdivá. Břeclavi se případ nijak netýká,“ uvedla radnice.

Až učitelka vystřízliví, čeká ji zřejmě dost nepříjemné vysvětlování směrem k vedení školy. Není totiž rozhodně vyloučeno, že si bude od září muset hledat jiné místo.

Slovenská učitelka v mateřské škole nadýchala 2,7 promile

Evropa

Výběr článků

Načítám