Hlavní obsah

Při nehodě na Táborsku zemřela žena, další čtyři lidé se zranili

Aktualizováno

Smrtí ženy středního věku a čtyřmi zraněnými skončila ve středu v podvečer havárie na obchvatu Chýnova na Táborsku. Kvůli nedání přednosti se tam srazily dvě Škody Octavie. Nehoda se podle informací policie stala na silnici před 17. hodinou.

Foto: Policie ČR

Nehoda na Táborsku

Článek

Těžce zraněné ženě selhaly životní funkce. „Záchranáři ženu několik desítek minut oživovali, bohužel navzdory jejich maximálnímu úsilí a snaze nakonec svým zraněním podlehla,“ sdělila Právu mluvčí zdravotních záchranářů Zuzana Fajtlová s tím, že zasahující lékař děkuje svědkům, kteří na místě nehody zdravotníkům pomáhali.

S těžkým zraněním hlavy skončila po nehodě i mladší žena, kterou museli zdravotníci napojit na umělou plicní ventilaci. Letecky ji dopravili na anesteziologicko-resuscitační oddělení českobudějovické nemocnice. Další tři lidé se při nehodě zranili lehce, záchranáři je převezli do nemocnice v Táboře.

Záchranáři k nehodě vyslali čtyři posádky z Tábora a Soběslavi. Zasahoval také vrtulník.

Na vině nehody bylo nedání přednosti v jízdě. „Jednalo se o dvě Škody Octavie, když jeden z řidičů nedal přednost vozidlu na hlavní silnici,“ doplnil mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Obchvat Chýnova byl otevřený loni v říjnu a od té doby tam dochází k vážným dopravním nehodám často. Naposledy zemřel na tomto místě v pondělí 25. června motorkář.

Seniorka spadla z výšky u zříceniny hradu, letěl pro ni vrtulník

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám