Hlavní obsah

Prchající motorkář předvedl v Lounech skluz jako fotbalista

Louny

Třiačtyřicetiletý motocyklista se v Lounech pokusil ujet policejní hlídce. Úprk ale skončil divokým karambolem a nedlouhým pokusem o útěk po svých. Muž měl po zadržení pozitivní test na drogy.

Motorkář ujížděl na Lounsku policiiVideo: Policie ČR

Článek

Když se motocyklistu mířícího do centra Loun rozhodla policejní hlídka minulé úterý před 20. hodinou zkontrolovat, muž za řídítky rukou naznačil, že zastaví u krajnice. Tam opravdu přibrzdil, motocykl se téměř zastavil, ale ve zlomku vteřiny se silniční kontrola změnila v pronásledování. Motocyklista začal ujíždět.

„Pokus o únik neměl dlouhého trvání a motocykl šel u Žatecké brány k zemi i s řidičem,“ popsal mluvčí policie Jakub Mareš.

Prchající se z divokého pádu rychle vzpamatoval a pokoušel se utéct po svých. „Situace si všimli tři policisté ve svém volnu, neváhali a běželi uniformovaným kolegům na pomoc. Pětice strážců zákona nedala muži šanci na útěk a ihned měla nad situací kontrolu,“ doplnil mluvčí policie.

Zdrogovaný motorkář se zákazem řízení v Brně ujížděl policistům, v první zatáčce spadl

Krimi

Důvodů k pokusu o ujetí měl prchající muž podle něj hned několik. Orientační test na přítomnost drog vyšel s pozitivním výsledkem na amfetamin nebo metamfetamin. „Z tohoto důvodu byl dotyčný vyzván k podrobení se odběru krve, s čímž souhlasil. Míru ovlivnění muže návykovými látkami musí teprve stanovit rozbor odebraného biologického materiálu,“ upřesnil Mareš.

Značka z jiné motorky

Policisté každopádně začali dopadeného uprchlíka stíhat pro ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to mu hrozí až tři roky odnětí svobody. Navíc se ukázalo, že muž nemá řidičské oprávnění a jeho stroj měl registrační značky z jiného motocyklu. To se bude řešit v přestupkovém řízení.

Cizinec v BMW předjel policii na D6 rychlostí 186 kilometrů v hodině

Krimi

Výběr článků

Načítám