Hlavní obsah

V Maršově hořela skládka izolací, vybuchly propanbutanové lahve

Tábor
Aktualizováno

Hasiči během soboty zlikvidovali požár skládky izolací a propanbutanových lahví v Maršově nedaleko Tábora.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Zásah hasičů v Maršově

Článek

„Hasíme skládku a zároveň ochlazujeme propanbutanové láhve, které vybuchují, a chráníme technickou budovu s acetylenovými láhvemi,“ uvedli v sobotu po poledni jihočeští hasiči na síti X.

Na místě zasahovalo deset cisteren, byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

„V současné chvíli je na místě dostatek zásahových vozů i hasičů. Acetylen je vynesen, ochlazen, uchráněn včetně technické budovy. Propanbutanové láhve po výbuších ochlazujeme, skládku proléváme vodou,“ upřesnili později hasiči.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Zásah hasičů v Maršově

Ve 14.30 sdělila Novinkám mluvčí hasičů Vendula Matějů, že požár je již pod kontrolou. „Rozebírají se střešní konstrukce, vyhledávají ohniska hoření,“ konstatovala. Propanbutanových lahví bylo na místě zhruba padesát, kolik jich explodovalo, není zatím jasné. „Škoda se bude pohybovat kolem tří milionů korun,“ doplnila Matějů.

To ale zřejmě nebude konečné číslo. „Požár poničil také pětadvacet historických motocyklů,“ informovala později odpoledne Matějů a dodala: „Byly nalezeny ještě i fotovoltaické články, které jsme ponořili do vodní lázně, v níž se budou dlouhodobě ochlazovat. Příčina vzniku požáru je v šetření.“

Před šestou večer v Maršově zůstávala již jen místní dobrovolná jednotka.

Na Svitavsku hoří druhý den les. Na stejném místě už potřetí

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám