Hlavní obsah

Požár haly ve Vítkovicích je téměř uhašen, majitelé stále mlčí

Už pouze jedna jednotka hasičů zůstává na místě rozsáhlého požáru, který ve středu zničil bývalou průmyslovou halu v Ostravě-Vítkovicích. Požár byl lokalizován už ve středu večer. Majitelé budovy hrají mrtvého brouka, ředitel areálu se odmítl k požáru vyjádřit.

Požár ve VítkovicíchVideo: Aleš Honus, Novinky

Článek

„Po celou noc byly na místě dvě jednotky hasičů, které prováděly dohled nad požářištěm, hasily případná ohniska požáru a prováděly monitoring pomocí termokamer. V současné době je na místě už jen jedna jednotka, která hledá případná skrytá ohniska, která následně hasí,“ uvedla mluvčí hasičů Kamila Langerová.

Podle prvotních informací policie oheň zachvátil halu ve chvíli, kdy zde prováděla externí firma paličské práce. „Při těchto pracích došlo ke vznícení izolace a poté střechy. Plameny přeskočily i na sousední halu,“ řekla policejní mluvčí Eva Michalíková. Dodala, že při požáru došlo k samovolné evakuaci asi třiceti lidí, kteří stačili před plameny utéct. Nikdo nebyl zraněn.

Foto: Aleš Honus, Novinky

U požáru zasahují desítky hasičů.

Vlastníkem areálu společnosti Vítkovice Heavy Machinery se před několika lety stala společnost Skatlop. Jde o průmyslový areál na více než 50 hektarech pozemků. Ředitel areálu Radomír Hrabovský nechce požár ani jeho okolnosti komentovat. „Nebudu se k tomu vyjadřovat. Nemám na to prostor. Ani nikdo jiný ze skupiny,“ řekl ČTK.

Firma Skatlop se v době, kdy areál koupila, nechala slyšet, že ho chce revitalizovat a nehodlá pokračovat v současném výrobním programu. Podle aktuálních informací z obchodního rejstříku patří nyní společnost Skatlop společnosti Nyvoa Core, která je součástí skupiny Creditas.

Požár ve Vítkovicích: Dým je vidět na několik kilometrů

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám