Hlavní obsah

Postrach žen v Olomouci je ve vazbě. Muž na ně pokřikoval a strkal do nich na ulici

Olomouc

Kriminalisté zadrželi třicetiletého muže z Olomouce, který od května letošního roku vulgárně a fyzicky útočil na ženy, a to na různých místech ve městě. Byl obviněn a skončil ve vazební věznici. Novinkám to v pátek sdělila policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž si vybíral náhodné kolemjdoucí ženy různého věku, na které vulgárně pokřikoval a slovně jim vyhrožoval ublížením na zdraví. Když je míjel, neváhal do nich strčit rukama, popřípadě celým svým tělem.

„V několika případech poškozené upadly na zem. Jedna žena dokonce utrpěla při pádu zranění, se kterým skončila hospitalizovaná v nemocnici,“ uvedla mluvčí.

Policisté se případem intenzivně zabývali. „Během procesních úkonů shromáždili veškeré důkazní prostředky a vyslechli víc než desítku poškozených,“ konstatovala Skoupilová.

Muž byl obviněn ze spáchání zločinu ublížení na zdraví a přečinů ublížení na zdraví, nebezpečného vyhrožování a výtržnictví.

„Ihned po zahájení trestního stíhání podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soud akceptoval. Trestní stíhání tak probíhá vazebně,“ doplnila policejní mluvčí s tím, že muži hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.

Muž v Žatci napadl partnerku. Žena je ve vážném stavu

Krimi

Výběr článků

Načítám