Hlavní obsah

Poštovní doručovatelka nešla s důchodem, senior v obavě o její život zalarmoval strážníky

Třeboň

Obavy o život své poštovní doručovatelky pojal v minulých dnech senior z jedné z obcí u Třeboně. Přicházela s důchodem vždy ve stejnou dobu a ve stejný den v měsíci, ale tentokrát na ni čekal marně. Nakonec tedy zalarmoval městské strážníky. Ti zjistili, že je žena v pořádku a důchodce se jí dočkal ještě ten den odpoledne.

Foto: Pavel Orholz, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

„Bylo mu divné, že zatím se zásilkou nedorazila, přestože vždy jezdí pravidelně, stejný den v měsíci a ve stejnou hodinu,“ uvedl zástupce velitele strážníků v Třeboni Zdeněk Klíma.

Upozornil, že případem se začali okamžitě vážně zabývat. „Rozhodně jsme nechtěli nic podcenit a hned jsme kontaktovali poštu,“ vysvětloval strážník. Nakonec se naštěstí ukázalo, že doručovatelka je v pořádku, pouze se od aktuálního měsíce změnil čas doručování. Důchodce se jí tedy dočkal až v odpoledních hodinách.

Strážník Klíma upozornil, že městští policisté podobné telefony vítají. „Je to zrovna ta dobrá všímavost a starostlivost lidí. Stává se, že lidé volají v obavě o své známé až po čase a bývá už třeba také pozdě. Například když někdo nevychází dlouho z domu a jsou tam rozsvícená světla,“ dodal Klíma.

Starostové spustili rebelii proti České poště

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám