Hlavní obsah

Pošťák při doručování balíčků zastavil v zákazu. Do strážníka pak najížděl

Až na šest let ve vězení může skončit doručovatel České pošty z Klatov, který se dostal do konfliktu s městskými strážníky v Nýrsku. Ti ho chtěli pokutovat za to, že při doručování balíčků ve městě odstavil dodávku v zákazu zastavení. Řidič omítal předložit doklady a do jednoho ze strážníků najížděl.

Foto: Česká pošta

Ilustrační foto

Článek

Za incident z letošního dubna nyní padlo obvinění. „Klatovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 30letého muže z Klatovska pro přečin násilí proti úřední osobě v úmyslu působit na výkon její pravomoci,“ sdělil Novinkám policejní mluvčí Michal Schön. Řidiči hrozí vyšší trest s ohledem na to, že své auto použil vůči strážníkovi jako zbraň.

Pošťák tehdy zastavil u krajnice v ulici Náměstí na místě, kde je značka zákaz zastavení. Vystoupil z vozu a začal roznášet balíčky do tamních prodejen. Po příjezdu hlídky městské policie, která s ním chtěla přestupek řešit, se vůči ní choval vulgárně a odmítal předložit doklady. Celá situace pak vyeskalovala tak, že se doručovatel rozjel proti strážníkovi, který stál před přední části vozidla a snažil se mu zabránit v odjezdu. Podle vyšetřovatelů došlo ke kontaktu vozidla s tělem strážníka, který se tak musel zapřít o kapotu a o několik kroků poodstoupit. Následně na místo dorazila státní policie.

Strážníci tvrdí, že se s nimi řidič dodávky odmítal bavit. Řekl jim, že jezdí pro poštu a při doručování balíků může stát i v zákazu zastavení. K tomu měl mít i další průpovídky, když jim říkal, aby raději chytali feťáky nebo zloděje a neotravovali řidiče.

Pošťák z pobočky u Prahy stopil stovky losů za desítky tisíc korun

Krimi

Podle strážníků muž nereagoval ani na opakované výzvy k předložení dokladů. Když chtěl z místa následně odjet, jeden ze strážníků mu zastoupil cestu a křikl na něj, aby jménem zákona vypnul motor a vystoupil ven. Pošťák se ale nakonec rozjel a strážníka posunul asi o metr. K dodávce se pak rozběhl druhý člen hlídky, otevřel dveře a začal na řidiče křičet, aby zůstal stát. To se také nakonec stalo.

Dělají to všichni

Obviněný muž strážníkům vysvětloval, že tam stál jen chvilku a že nemá kde jinde zastavit. Argumentoval tím, že to takhle dělají všichni jeho kolegové a je jim to ze strany policie tolerováno.

Doklady strážníkům odmítl dát, protože podle svých slov nic špatného neudělal. Protože prý spěchal, nasedl do auta a chtěl odjet. Zařadil jedničku a popojel jen o pár centimetrů dopředu. Bylo to prý jen demonstrativně, aby strážník pochopil, že chce odjet. Pak si uvědomil, že to, co dělá je blbost. Proto také nakonec zastavil.

Mladý pošťák nepomohl vstát důchodkyni, protože byl prý moc unavený. Vyrazili ho

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám