Hlavní obsah

Policisté vysvobodili posádku havarovaného kamionu. Do jejich auta pak narazil opilý řidič

Žatec

„Nevypil jsem víc než šest piv.“ Touto hláškou uklidňoval policisty řidič, který v sobotu v Žatci naboural jejich služební auto. Došlo k tomu v místě, kde předtím havaroval kamion. Jeho posádku museli policisté z kabiny nákladního auta vysvobodit.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál v sobotu kolem půl čtvrté nad ránem. Kvílení pneumatik a hlasitá rána neušly policistům z oddělení hlídkové služby Postoloprty, kteří se vydali směrem k místu, odkud se rána ozvala.

Z kamionu na Jindřichohradecku se uvolnily ocelové plechy. Vlétly do ložnice rodinného domu

Krimi

Brzy nato nalezli převrácený nákladní automobil tovární značky MAN.

„Posádka se nacházela stále ve vozidle a nemohla se dostat ven. Aby nedošlo k prodlení a možnému ohrožení života nebo zdraví, využili policisté svého vybavení, přičemž vytvořili únikovou cestu uvězněné ženě a muži z havarovaného vozu,“ popsal policejní mluvčí Jakub Mareš.

Na místo nehody policisté přivolali také záchranáře, hasiče i dopravní policisty. K místu nehody ale dorazil také řidič v osobním autě Ford Galaxy.

„Policisté mu dali gesty na vědomí, že z důvodu záchranných prací složek IZS je komunikace uzavřena. Třicetiletý řidič se snažil z místa odjet. To se mu ale nepodařilo. Narazil totiž do služebního kodiaqu policistů, kteří byli u převráceného kamionu jako první,“ popsal mluvčí.

Dechová zkouška u řidiče ukázala, že byl pod vlivem alkoholu. Nadýchal 2,19 promile. „Měl jsem tři piva. Já jsem po práci,“ tvrdil muž ještě před dechovou zkouškou. Po ní svoje tvrzení upravil. „Nevypil jsem víc než šest piv,“ ujišťoval pak policisty. Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu teď hrozí až tříletý pobyt ve vězení.

Majitel nabouraného auta sledoval viníka nehody v Praze, ten pak nadýchal tři promile

Krimi

Výběr článků

Načítám