Hlavní obsah

Policisté vyděsili sousedku, skákali přes plot při záchraně muže na Písecku

Zvíkovské Podhradí

Policisté ze Zvíkovského Podhradí na Písecku pomáhali ve středu dopoledne zdravotním záchranářům. Vyráželi do domu ke zkolabovanému seniorovi; než jej našli, přeskočili plot a poděsili sousedku. Muže přepravil do nemocnice vrtulník.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie. Ilustrační snímek

Článek

Zdravotníci si vyžádali místní policisty, protože ti mají resuscitační přístroj a byli blíže ke zkolabovanému muži. Mohli tak zasáhnout ještě před příjezdem záchranářů. „Policisté z Podhradí ihned vyrazili na označené místo, kde však po přelezení plotu našli jen rozčílenou paní, která o ničem nevěděla. Až druhý tip, objekt s podobným číslem, byl tím správným místem,“ popsal Novinkám mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Upozornil, že policisté okamžitě převzali péči o zkolabovaného muže, kterému do té doby pomáhali kolemjdoucí. „Policistům se podařilo u muže obnovit životní funkce hned po dvou výbojích přístroje. To už na místo dorazili profesionální záchranáři, kteří muže přepravili vrtulníkem do nemocnice,“ konstatoval policejní mluvčí. Muži se udělalo nevolno po procházce. Zhroutil se na zem a ztratil vědomí.

Na Těrlické přehradě zkolaboval muž, zdravotníci ho zachránili

Krimi

Výběr článků

Načítám