Hlavní obsah

Postřelení dívky v Plzni: Policie zadržela podezřelého

Aktualizováno

Policie v pátek odpoledne zadržela muže, který je podezřelý z násilného činu v Plzni. Podle informací Novinek se případ týká střelby, při které byla zraněna asi 13letá dívka. Policie před tím před mužem varovala s tím, že může být ozbrojený.

Policisté pátrají po střelciVideo: Patrik Biskup, Novinky

Článek

„Chceme uklidnit veřejnost, že hledaného muže se nám před malou chvílí podařilo v Plzni zadržet. Děkujeme všem za spolupráci. Bližší informace vám následně sdělíme v tiskové zprávě, děkujeme za pochopení,“ uvedla policie kolem půl druhé odpoledne na síti X.

Při zadržení policie použila donucovací prostředky, nikdo nebyl zraněn.

Ke střelbě mělo dojít dopoledne v jednom z rekreačních objektů v Zábělé u Plzně. „Jel jsem k sobě na chatu. Vešel jsem dovnitř a on stál na chodbě. Vystřelil po mně. Malá začala brečet. Chytil jsem ji, otočili jsme se a utíkali pryč,“ popsal policistům majitel objektu.

Podle informací Novinek dívka utrpěla střelné poranění nohou. Záchranka ji odvezla do nemocnice. Její stav není vážný.

„Ošetřili jsme nezletilou dívku, která měla střelné poranění dolních končetin. Byla při vědomí a odvezli jsme ji na urgentní příjem fakultní nemocnice,“ upřesnila mluvčí záchranky Andrea Divišová.

Policisté pak pročesávali okolí. „Pachatel je ozbrojený a případné svědky žádáme, aby se jej nepokoušeli zadržet, ale zavolali na tísňovou linku,“ varovala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Mladík v Ostravě ubil na ulici postaršího muže

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám