Hlavní obsah

Policisté obvinili řidiče mercedesu, který na Sokolovsku smetl cyklistku s dcerou. Hrozí mu osm let

Svatava

Z usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky obvinili sokolovští kriminalisté dvaačtyřicetiletého řidiče mercedesu. Ten minulý týden usedl za volant opilý a mezi Svatavou a Lomnicí smetl osmatřicetiletou cyklistku a její devítiletkou dceru. Žena svým zraněním na místě podlehla. Šofér měl 1,64 promile.

Foto: PČR
Článek

O posunu v případu informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „V případě prokázání viny hrozí obviněnému až osmiletý trest,“ nastínil.

Nehoda se stala minulou středu večer. Dvaačtyřicetiletý muž jel ze Sokolova směrem na Lomnici. Cestou srazil osmatřicetiletou cyklistku a její devítiletou dceru. Ženu se snažili svědci, kteří jeli kolem, a následně také zdravotníci resuscitovat. Bohužel na místě zemřela.

Radek Hes z krajské záchranky upřesnil, že dítě utrpělo středně těžká zranění a vrtulník ho transportoval do nemocnice.

Řidič, který na Sokolovsku smetl matku s dcerou na kole, byl opilý. Žena zemřela

Krimi

Šofér nejdříve policii tvrdil, že mercedes vůbec neřídil. Za volantem údajně seděla jeho manželka, která z místa utekla. Podle zjištění Novinek tím chtěl zamaskovat, že byl opilý. Vyšetřovatelé skutečně jeho ženu našli, absolvovala test na alkohol a drogy s negativním výsledkem. Pak ale zjistili, že řídil právě dvaačtyřicetiletý muž. Kopřiva doplnil, že dechová zkouška u něj prokázala hodnotu 1,64 promile.

U tragické nehody jako první zastavil hasič, jenž jel náhodou kolem. Ten spolu s kamarádem, který jako policista na místě také pomáhal, založil pro pozůstalou rodinu sbírku.

Zasahovali u nehody, při níž opilý řidič smetl matku s dcerou na kolech. Pro rodinu založili sbírku

Krimi

Výběr článků

Načítám