Hlavní obsah

Policisté na Karvinsku pronásledovali řidiče, zastavili ho až střelbou

Policisté na Karvinsku v sobotu ráno pronásledovali řidiče, který odmítl na jejich opakované výzvy zastavit. Při zásahu použili služební zbraň. Několikrát vystřelili a zasáhli pneumatiku. Teprve to sedmačtyřicetiletého muže za volantem donutilo zastavit. Ve voze pak policisté našli předměty k výrobě drog. Novinkám to řekla krajská policejní mluvčí Eva Michalíková.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Dnes okolo deváté hodiny si policisté hlídkové služby všimli v Petřvaldě vozidla Audi a domnívali se, že jej zřejmě řídí muž bez řidičského oprávnění. Proto se rozhodli automobil zastavit. Řidič ale na výzvu nereagoval, a naopak sešlápl plyn a snažil se jim ujet,“ uvedla mluvčí.

Policejní vůz pak auto několik kilometrů pronásledoval. „Řidič ohrožoval bezohlednou jízdou další účastníky silničního provozu. I proto se policisté rozhodli v neobydlené lokalitě použít služební zbraň,“ konstatovala Michalíková.

Muži zákona vystřelili několikrát. Mířili do spodní části automobilu, přičemž prostřelili zadní pneumatiku automobilu. Teprve to řidiče donutilo zastavit. Nikdo při incidentu nebyl zraněn.

„Ukázalo se, že řidič skutečně neměl řidičské oprávnění. Dechová zkouška na alkohol byla negativní, odmítl však test na drogy. A právě pomůcky k výrobě pervitinu pak policisté našli uvnitř vozu při jeho prohlídce,“ informovala mluvčí s tím, že policisté zahájili úkony pro podezření z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „Nebezpečná jízda se zatím řeší jako přestupek,“ dodala s tím, že případ policisté dál šetří.

Nebudu stát, řekl zfetovaný řidič policejní hlídce v Hradci Králové a šlápl na plyn

Krimi

Výběr článků

Načítám