Hlavní obsah

Policista z kauzy Dozimetr byl odsouzen za prodej steroidů

Bývalém pražskému kriminalistovi Karímu Nemrahovi (29), odsouzenému v kauze Dozimetr, uložil v pátek Obvodní soud pro Prahu 2 souhrnný trest v délce jedenácti měsíců. K nezákonnému lustrování obviněných z Dozimetru byl Nemrah odsouzen rovněž za prodej steroidů. Verdikt není pravomocný, Nemrah i žalobce si ponechali lhůtu na případné odvolání.

Foto: Novinky

Karím (v bílé košili) a Zakaría Nemrahovi u soudu (archivní foto)

Článek

Nemrah je obžalovaný z nezákonného držení látek s hormonálním účinkem. Mezi roky 2018 a 2022 nabízel a prodával steroidy zejména svým kolegům. Nemrah, který se pátečního jednání nezúčastnil, protože ho podle jeho obhájkyně medializace poškozuje v jeho novém zaměstnání, písemně tzv. prohlásil vinu. Obhájkyně jeho novou profesi nespecifikovala, pouze Novinkám řekla, že opustil státní službu.

„Prohlašuji, že se cítím být vinen spácháním skutku popsaným v obžalobě,“ uvedl v zaslaném prohlášení Nemrah, který ovšem nesouhlasil se státním zástupcem navrhovanou výší trestu.

Soudkyně Iva Fialová tak provedla krátké dokazování, toliko výkazy obžalovaného, respektive loňským verdiktem Obvodního soudu pro Prahu 8, kdy Nemrah se svým bratrem uzavřel dohodu o vině a trestu.

Policista z Dozimetru obviněn kvůli steroidům

Krimi

Žalobce Nemrahovi navrhl souhrnný jedenáctiměsíční trest, podmínečně odložený na dva a půl roku s tím, že se zároveň zruší loňský rozsudek. Nemrahova obhájkyně pak pro svého klienta navrhovala trest takový, který bude zohledňovat postoj obžalovaného k trestnímu stíhání, tedy prohlášení viny. Výši přímo neřekla.

Soudkyně víceméně vyhověla návrhu státního zástupce, když zrušila loňský verdikt a Nemrahovi uložila jedenáctiměsíční trest s dvouletým odkladem a pětiletým zákazem činnosti v bezpečnostních složkách. „Pokud jde o vinu, tak tam pan obviněný písemně ověřeně svou vinu prohlásil,“ uvedla soudkyně Fialová.

„Přihlédli jsme k tomu, že obžalovaný trestní řízení zjednodušil a nemuseli jsme projít všemi důkazy,“ komentovala výši trestu, který má za postačující s ohledem na to, že obžalovaný odešel, má jiné zaměstnání a zřejmě bude žít jinak. Fialová zmínila, že pokud by soud musel provést všechny důkazy, znamenalo by to – zejména s ohledem na počet svědků – několikaměsíční průtah.

Kriminalistu viní i z prodeje steroidů

Krimi

Karím a jeho bratr Zakaría byli jedněmi z obžalovaných v kauze Dozimetr, která vypukla před dvěma lety a mimo jiné stála Petra Hlubučka (STAN) místo náměstka pražského primátora. V kauze jde o údajnou korupci na pražském magistrátu, ve spojení ovlivňování zakázek pražského dopravního podniku.

Karím Nemrah, coby kriminalista, lustroval v neveřejném registru na žádost hlavních postav kauzy registrační značky minimálně šesti aut. Podle vyšetřovatelů kauzy se zločinecká skupina kolem Hlubučka a zlínského podnikatele Michala Redla obávala, že je při cestách mimo jiné do Redlových konspiračních bytů v Praze sleduje policie. Zakaría, sponzor ANO a jedna z hlavních postav kauzy, svého bratra k činu naváděl, za což dostal půlroční podmínku a povinnost zaplatit 25 tisíc do fondu obětí trestné činnosti.

Bratři Nemrahovi z kauzy Dozimetr uzavřeli dohodu o vině a trestu

Krimi

Výběr článků

Načítám