Hlavní obsah

Policista na koupališti oživoval tonoucího desetiletého chlapce, v práci se ani nepochlubil

Jako muž na svém místě se zachoval policista Radim Jelínek. V polovině prázdnin si užíval pohody s rodinou na koupališti v Miroslavi, když v tu chvíli se v bazénu začal topit desetiletý hoch. Vytáhla ho jedna z návštěvnic, jenže chlapec byl v bezvědomí a nedýchal. Jelínek na nic nečekal a začal s resuscitací, dítěti tak zachránil život.

Foto: Policie ČR

Praporčík Radim Jelínek v kritickou chvíli nezaváhal a zachránil hochovi život.

Článek

Jak sám policista zavzpomínal, v kritickou chvíli se mu okamžitě vybavily zásady první pomoci, které ostatně pravidelně díky svému zaměstnání procvičuje, a začal provádět dýchání z úst do úst. Po chvíli se chlapec naštěstí probral a začal dýchat.

„Na místo během tří minut dorazila osádka zdravotnické záchranné služby, která má naštěstí základnu přímo v Miroslavi. Na koupaliště přiletěl také záchranářský vrtulník. Podle lékaře policista svým pohotovým jednáním zachránil chlapci život,“ řekla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

O svém zákroku se ale Jelínek nikde nešířil a nepochlubil se ani svým kolegům. Jeho hrdinský čin by tak zůstal skryt, kdyby se na vedení policie neobrátili děkovným dopisem místní, kteří svůj dopis zakončili podpisem „velmi hrdí občané Miroslavi“.

V Žermanické přehradě se topil pětiletý chlapec, je v kritickém stavu

Krimi

Související články

Výběr článků

Načítám