Hlavní obsah

Policie zasahuje v sektě na Plzeňsku, kde došlo k tragickému domácímu porodu

Plasy

Policejní manévry se odehrávají v Plasích na severním Plzeňsku, kde nedávno došlo k tragickému domácímu porodu. Podle zjištění Novinek provádějí kriminalisté v centru Ohnivý drak domovní prohlídku. Ta by mohla souviset s vůdcem sekty Lukášem Stančíkem, který je podezřelý z pomluvy a vyhrožování úřední osobě.

Policie opět zasahuje v Plasích na Plzeňsku, kde došlo k tragickému domácímu poroduVideo: Klára Mrázová, Novinky

Článek

Jak Novinky na místě zjistily, hlídky do Manětínské ulice dorazily kolem půl čtvrté odpoledne. Stále prohledávají nejenom prostory domu, ale také zpovídají sousedy. „Provádíme úkony trestního řízení,“ potvrdila policejní mluvčí Hana Kroftová. Blíže situaci ale nechtěla komentovat.

Sekta Život v srdci

Zásah by mohl mít spojitost se Stančíkem. Ten je zakladatelem sekty Život v srdci. Prohlašuje o sobě, že skrze něj mluví bůh. Jeho poselstvím je pozvání do „čistého pole lásky“.

Jenže ve svých videích se často projevuje velmi vulgárně a agresivně. Nedávno na internetu vyhrožoval policistovi, jenž případ domácího porodu vyšetřuje. „Ty zm**e jeden policajtskej, zvu tě sem. Mám tady boxerky! Uvidíš!“ křičel Stančík.

Policejní mluvčí Eva Červenková Novinkám sdělila, že dotyčný je podezřelý z pomluvy a vyhrožování úřední osobě. V úterý dostal předvolání. Ani to ho nezastavilo, aby natočil další urážlivé video, v němž opět slovně útočí na kriminalistu.

Lukáš Stančík reaguje na obsílku, kterou dostal od policieVideo: Youtube/Ohnivý DRAK

K neštěstí došlo začátkem září, kdy matka zemřela po domácím porodu. Podle dosavadních informací nevyšla ženě placenta, následně pacientka vykrvácela. Novorozená holčička se dostala k přechodným pěstounům. Její otec Marian, jenž poskytl Novinkám rozhovor, o ni dál usiluje. Důrazně odmítl, že je členem sekty. Stančíka ale považuje za svého přítele.

Dítě po tragickém porodu v Plasích jde k pěstounům, otec o něj bude bojovat

Domácí

Výběr článků

Načítám