Hlavní obsah

Policie zadržela primátora Chomutova Hrabáče z ANO při zátahu kvůli zakázkám

Chomutov
Aktualizováno

Policie při úterním zásahu kvůli podezření na manipulaci s tendry zadržela přes 10 lidí, mezi nimi by měl být i primátor Chomutova Marek Hrabáč (ANO). Informovala o tom náměstkyně ústeckého krajského státního zastupitelství Kateřina Doušová.

Foto: ČTK

Starosta Chomutova Marek Hrabáč (ANO)

Článek

Žalobkyně uvedla, že zásah od úterního rána probíhá ve čtyřech krajích – Ústeckém, Karlovarském, Středočeském a Moravskoslezském. Policie zadržela více než deset lidí, přesný počet žalobkyně neuvedla, stejně tak nesdělila, jestli kriminalisté někoho obvinili a případně z čeho.

Hrabáčovo jméno zaznělo podle agentury ČTK při dotazu na jeho případné zadržení, na což Doušová odpověděla, že „by měl být mezi nimi i on“.

Hrabáč je rovněž radním Krajského úřadu v Ústí nad Labem a mluvčí úřadu Magdalena Fraňková Novinkám potvrdila, že ráno policie po příchodu do budovy zapečetila jeho kancelář.

Korupce ve Znojmě, hřmí Schillerová. Politické dění ve městě šetří policie

Domácí

Jinak zásah podle ní nemá na chod úřadu vliv. „Nic dalšího se tu v tuto chvíli neděje,“ dodala mluvčí.

Chomutovský opoziční zastupitel Jaroslav Komínek (KSČM) řekl, že podle jeho informací „primátor je na nějakém vysvětlení“.

Policejní zásah probíhá od úterního rána a zadržení jsou podle žalobkyně z Ústeckého, Karlovarského, Moravskoslezského a Středočeského kraje. Policie v kauze prověřuje podezření z korupce při veřejných zakázkách i z daňových deliktů.

Náměstek primátora města Chomutov Milan Märc (Nový Sever) již dříve dopoledne potvrdil, že policie zasahuje na tamějším magistrátu.

Další Hrabáčův náměstek Milan Petrilák (ANO) pak sdělil, že se o policii dozvěděl při příchodu na radnici.

„Přijel jsem před radnici a řekli mi, že do práce nemusím chodit,“ citovala ho ČTK. Dodal, že policie na magistrátu bude zřejmě celý den.

Policie zasahuje ve čtyřech krajích kvůli veřejným zakázkám, zadržela přes deset lidí

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám