Hlavní obsah

Policie vyšetřuje dvě úmrtí při lesním rituálu u hradu Český Šternberk

Středočeská policie vyšetřuje úmrtí spojená se sektou, která fungovala na Kutnohorsku. Během jakéhosi lesního rituálu tam měli zemřít dva lidé. Jeden zřejmě spáchal sebevraždu, druhý zemřel po napadení.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Informace o případu přinesl v pátek server iRozhlas.cz. Všichni zúčastnění patřili do sekty, jejíž zakladatel a léčitel byl loni na podzim zavražděn. Před soudem kvůli tomu nyní stojí dvě ženy - kutnohorská zubařka a šestašedesátiletá bývalá učitelka.

Rozhlas nyní zveřejnil svědectví z loňského srpna, kdy sekta ještě fungovala. Členové měli vyrazit na očistný rituál do lesů u hradu Český Šternberk, kde trávili několik dní. Jezdili je kontrolovat další členové sekty.

Vozil je tam dodávkou jeden z členů sekty František, avšak při druhé kontrole se s ním nemohli členové spojit. Až další den jej našla policie mrtvého u Kozojed.

Věřila jsem, že mi čte myšlenky. Zubařka popsala, jak ji samozvaný léčitel týral a donutil ji zabít ho

Krimi

Podle Rozhlasu členové vypověděli, že údajně spáchal sebevraždu, protože se bál, že se bude muset zapojit do lesního rituálu. Jeho úmrtí vyšetřuje policie, zatím případ neuzavřela.

Lesní rituál však pokračoval a připojili se k němu další lidé. Některým léčitel diagnostikoval různé sexuální poruchy. Co se v lese dělo, není jasné.

Podle Rozhlasu tam mělo docházet dva dny k bití člena Jiřího, který začal kolabovat. Ženy ho odvezly do Kutné Hory, kde zavolaly záchranáře. Muž ovšem zemřel.

Také tento případ vyšetřuje policie, a sice jako trestný čin ublížení na zdraví s následkem smrti.

„Případem náhlého úmrtí muže na Kutnohorsku se zabývají krajští kriminalisté pro možné podezření na ublížení na zdraví s následkem smrti. Tento případ mají kriminalisté stále v prověřování, je to tedy fáze, která je neveřejná, z tohoto důvodu nemůžeme být nikterak detailnější,“ uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

V nemocnici skončil ještě další muž, který rituál přežil.

Poslat do vazby zubařku obviněnou z vraždy léčitele bylo v pořádku, smetl ÚS stížnost

Krimi

Výběr článků

Načítám