Hlavní obsah

Policie vypátrala útočníka, který měl zmlátit vedoucího úředníka z Tachovska do bezvědomí

Policisté už mají podezřelého, který měl letos v lednu brutálně zbít jednoho z vedoucích úředníků radnice v Boru na Tachovsku. Sedmasedmdesátiletý muž tehdy skončil v kritickém stavu v nemocnici, kde o jeho život bojovali lékaři několik týdnů.

Foto: Mapy.cz

Městský úřad v Boru

Článek

Vedoucí státní zástupkyně v Tachově Jana Fišerová Novinkám v pátek potvrdila, že policisté nyní zahájili trestní stíhání 44letého muže pro zločin těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví. Za to mu podle Fišerové hrozí trest od tří do deseti let vězení. Blíže se ale žalobkyně k případu s ohledem na počátek vyšetřování nechtěla vyjadřovat. Stejně tak nekomentovala, zda napadení souvisí s pracovní pozicí poškozeného. V rovině spekulací zůstává i to, jestli šlo o útok na objednávku, či se jednalo o osobní spor, anebo to byla jen náhoda.

K události došlo 3. ledna krátce po 18. hodině. Úředník šel tou dobou z práce, domů však už nedorazil. Útočník ho překvapil nedaleko jeho bydliště. Vedení radnice je přesvědčeno, že šlo o cílené napadení. „Nic se mu neztratilo, peníze, taška, všechno zůstalo na místě, takže žádný zloděj,“ popsal krátce po činu tajemník městského úřadu v Boru Miroslav Cvrk.

Napadli mě aktivisté tábořící pod Vyšehradem, tvrdí úředník s rozbitým obličejem

Domácí

Podle něj šlo o velmi spolehlivého, klidného zaměstnance, který na úřadě pracuje dlouhá léta. Zda by mohl útok souviset s jeho povoláním, ale nechtěl Cvrk spekulovat.

Andrea Divišová z krajské záchranky tehdy sdělila, že napadený muž utrpěl těžké zranění a s poruchou vědomí byl převezen do nemocnice.

Už je z nemocnice doma

Policie měla k dispozici kamerové záznamy, na kterých je vidět, jak útočník mlátí seniora pěstmi do hlavy. Ten následně upadl a pachatel z místa odešel. V nemocnici lékaři zjistili, že senior má krvácení do mozku.

„Už jsme s ním rozvázali pracovní poměr. Pokud vím, tak by měl být z nemocnice doma. Jaký je jeho aktuální zdravotní stav, ale netuším,“ uvedl tajemník úřadu.

S úřednicí praštila o zeď, dostala podmínku. Nadávala nám, že jsme špíny, hájila se obžalovaná

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám