Hlavní obsah

Policie vypátrala hledaného dezinformátora Zítka. Byl na Slovensku

Aktualizováno

Hledaného Pavla Zítka (58), na kterého vydal zatykač soud v Chomutově, v pondělí vypátrala slovenská policie. Muž známý z internetu jako dezinformátor je obžalován z šíření poplašné zprávy, nechodil ale k hlavnímu líčení. Policie bude nyní řešit jeho vydání do Česka.

Foto: Policie ČR

Pátrání po Pavlu Zítkovi

Článek

Informaci o zadržení podezřelého v pondělí potvrdilo Novinkám tiskové oddělení slovenského policejního prezidia. Ohledně jména policisté uvedli odpovídající iniciály P. Z. s tím, že Čecha dopadli příslušníci cílového pátrání. S dalšími podrobnostmi odkázali na úřady v ČR.

Informaci později potvrdila i česká policie. „Pátrání bude odvoláno až po jeho definitivním ztotožnění a předání do rukou českých úřadů,“ uvedli krátce před 16. hodinou policisté na síti X. Zítko tak prozatím v databázi pátrání zůstal.

Policie stále hledá dezinformátora Zítka. Soud s ním se opět odkládá

Krimi

Evropský zatýkací rozkaz byl vydán v dubnu, když Okresnímu soudu v Chomutově došla se Zítkem trpělivost. Opakovaně se muselo kvůli němu odkládat hlavní líčení v případu, ve kterém je obviněn z šíření poplašné zprávy, k soudu totiž nechodil.

Obžaloba Zítka viní z toho, že v roce 2021 v době pandemie koronaviru na sociální síti zveřejnil videa, ve kterých například mluvil o negativních zdravotních důsledcích očkování proti covidu-19.

Dezinformátor Zítko k soudu nepřišel, jeho stoupenci ano. Za hysterického křiku je vyvedli

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám