Hlavní obsah

Desítky fanoušků Ajaxu v Praze zkusily násilím vniknout na stadion, zasahovali těžkooděnci

Aktualizováno

Fanoušci nizozemského fotbalového klubu AFC Ajax po sobě ve čtvrtek na Staroměstském náměstí v centru Prahy nechali hromadu bitkařského náčiní. Šlo o nože, baseballové pálky, boxery, pepřové spreje, teleskopy nebo tasery. Podle policie je na místě odhodili sami od sebe. Poté pokračovali na metro a pochodem do Edenu, kde jejich klub večer hraje utkání s pražskou Slavií. U stadionu zasahovali těžkooděnci, když se desítky fanoušků chtěly násilně dostat dovnitř.

Fotbaloví fanoušci v centru PrahyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

„Na Staroměstském náměstí jsme našli předměty, které tam nechali fotbaloví fanoušci. Nikdo je k tomu nenutil, učinili tak sami od sebe. Věci jsme zajistili,“ řekla Novinkám mluvčí policie Kristýna Zelinková.

Podle reportéra Novinek fanoušci předtím společně popíjeli alkohol v nedaleké restauraci. Poté se shromáždili na náměstí, policisté k nim následně přistoupili s tím, aby šli s nimi – pod dohledem – na pochod Prahou. V tu chvíli fanoušci vyházeli vše z kapes pro případ, že by je později kontrolovali. Policie pak zajistila jednu osobu pro přestupkové jednání.

Proč u sebe měli fanoušci takové předměty, není jasné, je možné, že se připravovali na bitku s fanoušky pražské Slavie.

Foto: Michal Šula, Novinky

Zabavené náčiní

Kim Čong-un se v zajetí mladých fotbalistek usmíval od ucha k uchu

Koktejl

Nizozemští fanoušci kolem 17:00 vyrazili ze Staroměstského náměstí na metro Staroměstská a připravenou soupravou přejeli na stanici Želivského, odkud dále pokračovali pochodem ke stadionu.

Foto: X/Policie ČR

Situaci před stadionem museli řešit těžkooděnci.

V podvečer pak policie informovala, že se na stadion pokusilo násilně vniknout několik desítek fanoušků hostů. „Situaci museli řešit těžkooděnci za použití donucovacích prostředků a několik lidí omezili na osobní svobodě,“ uvedla policie na síti X.

Utkání AFC Ajax s SK Slavií se uskuteční od 18:45 v Edenu. Na bezpečnost opět dohlížejí desítky policistů, včetně těžkooděnců, policistů na koních, antikonfliktního týmu a letecké služby s vrtulníkem. Policie avizovala, že všechny fanoušky obou celků bude před vstupem do areálu kontrolovat.

Zápasníci MMA přišli zbít muže do kanceláře, zlomili mu nos a ruku

Krimi

Výběr článků

Načítám