Hlavní obsah

Policie stále pátrá po podezřelém ze střelby v pražských Řepích

Policie stále pátrá po pachateli sobotní střelby v pražských Řepích, kde doposud neznámá osoba střílela do hodin. Podle policistů se jedná o přestupek proti majetku. Střílet se mělo z pistole na stlačený plyn.

Pátrání po střelci v pražských ŘepíchVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

„Po pachateli stále pátráme v rámci prošetřování. Jedná se o přestupek proti majetku. Ve věci není nic nového,“ řekl Novinkám v pondělí mluvčí pražské policie.

Ke střelbě došlo ve Skuteckého ulici v sobotu dopoledne. „Na ulici bylo asi dvacet lidí. Všichni poté, co zazněl výstřel, začali utíkat,“ popsal Novinkám očitý svědek.

Na ulici v pražských Řepích někdo střílel, lidé utíkali. Policie se samopaly prohledávala místo

Krimi

Na místo záhy vyjely prvosledové hlídky policie, vybavené mimo jiné balistickou ochrannou a dlouhými zbraněmi. Policisté, včetně speciální pořádkové jednotky a velitele policie, prohledávali široké okolí. Nikoho podezřelého ale už nevypátrali.

Policie později uvedla, že na místě byl nalezen plastový projektil. Nedošlo tedy ke střelbě z klasické střelné zbraně, ale z pistole na stlačený plyn.

Novinkám další svědci události řekli, že střílet z pistole na stlačený plyn měl muž vypadající jako člověk bez domova. „Cestou z místa se ještě hrabal v kontejnerech na odpad,“ řekl jeden ze svědků. Následně zmizel v Nevanově ulici.

V ten samý den policie prověřovala další střelbu v Třebotově na Praze - západ. Na místě zasahovala policie, která povolala i vrtulník letecké služby s termovizí. Informace o střelbě se ale na místě nepotvrdila a policie akci zakrátko odvolala.

Recidivista vyhrožoval na Zlínsku vystřílením úřadu práce kvůli vyřazení z evidence

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám