Hlavní obsah

Policie prověřuje úmrtí herce Karla Heřmánka

Aktualizováno

Příbramští kriminalisté se zabývají případem úmrtí 76letého herce Karla Heřmánka, který zemřel v sobotu na střelnici u Příbrami. Nařídili soudní pitvu a věc prověřují pro trestný čin účast na sebevraždě. Policie nepotvrdila, že se jednalo o herce, pouze uvedli, že šlo o muže ročník 1947, který obrátil zbraň proti sobě.

Foto: Petr Horník, Právo

Karel Heřmánek

Článek

Podle policie k události došlo v sobotu odpoledne. „Policisté vyjížděli na střelnici na Příbramsku, kde jeden z návštěvníků střelnice obrátil zbraň proti sobě. Okamžitě mu byla poskytnuta pomoc a život zachraňující úkony, nicméně zranění bylo tak závažné, že přímo na místě zemřel,“ řekla Novinkám mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Kriminalisté případ nyní prověřují pro trestný čin účast na sebevraždě, což je podle Suchánkové v podobných případech standardní postup. U zemřelého muže nařídili soudní pitvu ke zjištění přesné příčiny smrti.

„Kriminalisté budou samozřejmě zjišťovat a prověřovat veškeré okolnosti této události,“ uvedla Suchánková.

OBRAZEM: Karel Heřmánek (1947–2024)

Film

„Prověřování je fáze trestního řízení, které je neveřejné, a proto tedy jakékoliv další podrobnosti související s touto událostí a postupy policie nebudeme blíže sdělovat,“ dodala mluvčí.

Server iDnes uvedl, že k tragédii došlo na střelnici Placy. U střelby byl přítomný instruktor, i přesto ale nebylo možné události zabránit. Podle jednoho z majitelů to byla vůle klienta.

Heřmánek patřil k nejvýraznějším českým hercům, během své kariéry ztvárnil řadu nezapomenutelných filmových i divadelních postav. Diváci si jej pamatují například z filmu S čerty nejsou žerty z roku 1984, kde zazářil postavou charismatického Lucifera. Vynikl ale také jako tatínek Popper ve snímku Smrt krásných srnců.

Karel Heřmánek na archivních záběrech z let 2018 a 2022Video: Novinky

Herec Karel Heřmánek tragicky zemřel

Kultura

Výběr článků

Načítám