Hlavní obsah

Policie prošetřuje jednání muže ze Zlínska, který autem zablokoval sanitku

Kriminalisté ze Zlína se zabývají případem blokování sanitky v obci Hvozdná. Starší muž blokoval sanitku krajských záchranářů, kteří stáli na jeho příjezdové cestě k rodinnému domu. Záchranáři nemohli včas odjet a transport sanitky se ženou v kritickém stavu se prodloužil.

Foto: ZZS ZLK

Soused autem zablokoval sanitku.

Článek

„Zmíněným případem ze Zlínska se zabývají kriminalisté z územního odboru Zlín. Zjišťujeme, co se stalo a zda někdo mohl spáchat trestný čin,“ řekl Novinkám mluvčí policie Radomír Šiška.

Případem se kriminalisté zabývají na základně zveřejnění případu v médiích. V předchozích dnech o něm informovali samotní záchranáři, kteří se stali účastníky incidentu.

V obci Hvozdná zasahovali u ženy se srdečním selháním, kdy dle jejich slov bojovali o její život. „Řidič sanitky se k pacientce nemohl dostat s nosítky, muž trval na tom, že jde o jeho pozemek a záchranáři tam nemají co stát,“ uvedli ve svém vyjádření.

Následnou hádkou mezi majitelem příjezdové cesty a posádkou ztratili záchranáři zhruba pět minut, během kterého by už mohli směřovat s vážně nemocnou ženou do nemocnice. Záchranáři dodali, že je mrzí, že k takovým situacím vůbec dochází.

Podle serveru Blesk 78letá žena později v nemocnici zemřela, nemělo to však přímou souvislost se zdrženým zásahem záchranářů. Sousedi v obci muže, který sanitku zablokoval, popsali jako hodného a rozumného.

Jste na mém pozemku. Muž autem zablokoval sanitku, záchranáři bojovali o život jeho sousedky

Krimi

Výběr článků

Načítám