Hlavní obsah

Policie našla auto, které na Jesenicku spadlo do vody. Tříčlennou posádku dál hledá

Lipová-lázně
Aktualizováno

Po opadnutí velké vody na Jesenicku policie objevila auto, které v sobotu odpoledne spadlo do rozbouřené řeky Staříč. Pohřešovanou posádku se najít nepodařilo, nadále po nich pátrají. Novinkám to řekla mluvčí policie Ivana Skoupilová.

Foto: Blanka Freiwiligová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Vozidlo jsme našli v řece Staříč v obci Lipová - lázně. Nalezeno bylo zhruba půl kilometru od místa, kde do rozbouřené řeky auto s posádkou spadlo. Událostí se nadále zabýváme, po posádce stále pátráme,“ řekla Skoupilová.

Jak policisté v sobotu informovali na síti X, jedné osobě se z vozu podařilo dostat ven na břeh. Dalším třem lidem z vozu už ne. Mluvčí nechtěla specifikovat, zda jsou ve voze nějaké stopy po posádce. „Dá se jen předpokládat, že je vůz značně poničený,“ dodala.

V souvislosti se záplavami na východě republiky v Olomouckém a Moravskoslezském kraji mají už první oběť. V řece Krasovka na Bruntálsku utonul jeden člověk. Podle policejního prezidenta Martina Vondráška policie eviduje dalších sedm pohřešovaných.

Záplavy mají první oběť. V Krasovce bylo nalezeno bezvládné tělo

Krimi

Povodně 2024

Českou republiku od víkendu sužovaly vytrvalé deště, který způsobily povodně na velké části území. Nejhorší byla situace na severu Moravy, kde byla překonána i dosud nejničivější povodeň z roku 1997. Sledujte veškeré aktuální dění v on-line reportáži Novinek.

Výběr článků

Načítám