Hlavní obsah

Policie hledala Ukrajince podezřelého z útoku nožem na Žižkově

Policie hledala muže z Ukrajiny, který je podezřelý z útoku nožem na pražském Žižkově. Pachatel v pondělí v noci vážně zranil jiného cizince, další se zranil ve chvíli, kdy se pokoušel útočníka v jeho řádění zastavit.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

K pobodání a útoku nožem došlo v pondělí v noci na Žižkově náměstí v Praze. Předtím došlo mezi třemi cizinci k potyčce. „Konflikt vyústil v útok nožem na jednoho z poškozených, který vlivem tohoto utrpěl vážné zranění,“ uvedla mluvčí policie Kristýna Soukupová.

Zranění utrpěl i druhý muž, který se snažil pachatele v dalším útoku zastavit. Při tom se ale pořezal o rozbitou skleněnou výplň dveří. „K dalšímu útoku nožem již na místě nedošlo. Pachatel z místa následně utekl,“ dodala Soukupová.

„Jeden z napadených utrpěl bodná poranění, byl ve velmi vážném stavu převezen do nejbližšího traumacentra,“ řekla Novinkám mluvčí záchranné služby Jana Poštová. Druhý muž měl řezná poranění na rukou.

Kriminalisté se případem intenzivně zabývají. Ze zveřejněných informací šlo o zhruba 40letého Ukrajince. V policejní databázi byl veden jako nebezpečný. Vysoký je asi 180 centimetrů a střední postavy.

„V případě, že máte jakékoliv informace k aktuálnímu pobytu hledaného muže, informujte prosím linku 158. Vzhledem k tomu, že se jedná o nebezpečného pachatele, nesnažte se jej žádným způsobem sami zadržet,“ doplnila mluvčí pražských policistů.

Cizinec v pražské restauraci bodal do muže tak silně, až o něj zlomil kuchyňský nůž

Krimi

Výběr článků

Načítám