Hlavní obsah

Policie hledá další svědky kvůli tragické nehodě u Obory. Viník možná závodil s jiným autem

Policie znovu hledá řidiče aut s palubními kamerami, kteří se v pátek po 22. hodině pohybovali na silnici mezi Mladou Boleslaví a Doksy u Máchova jezera. Důvodem je vyšetřování čtvrteční tragické nehody, při níž dvacetiletý řidič osobního auta vletěl do dodávky s pětičlennou rodinou, jejíž otec (roč. 1975) po srážce zahynul.

Foto: HZS Libereckého kraje

Vážná nehoda na Českolipsku, která skončila smrtí otce od rodiny.

Článek

Policie už v pátek zveřejnila, že kromě svědectví z místa tragédie kriminalisty zajímají také záznamy o pohybu bílého osobního auta Volkswagen Passat – tedy vozidla, které mělo nehodu způsobit – ještě před samotnou osudnou srážkou. Mělo se pohybovat mezi Mladou Boleslaví a obcí Obora.

„Kriminalisté o víkendu vyslechli několik lidí, kteří podali osobní svědectví o jízdě bílého Volkswagenu Passat. Bohužel žádný z nich nedisponuje záběry z palubních kamer. O ně veřejnost znovu žádáme, protože mohou posloužit jako důležitý důkaz toho, co tragické nehodě předcházelo,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Mladý řidič najel na Českolipsku do dodávky s pětičlennou rodinou. Otec nepřežil, děti bojují o život

Krimi

Policie hledá druhé auto?

K tomu, proč je důležité to, co nehodě předcházelo, se policisté nyní nechtějí vyjadřovat. Na sociálních sítích se ale objevila informace, že mladý viník nehody na silnici závodil s jiným autem.

„Ještě s jedním závodil. Druhé auto Audi TT už hledá policie,“ stojí v jednom z komentářů. Další člověk v komentářích pod článkem Novinek uvedl, že byl svědkem jízdy bílého passatu.

,,Tahle zbytečná existence nás předjížděla na stejné silnici asi 10 až 15 minut před nehodou. Cca 1 km před Oborou v rychlosti minimálně 150 km/h. Následně před obcí odbočil na odpočívadlo, kde se okamžitě otočil a jel zase zpátky. To naznačuje, že nejel jen tak z práce domů, nýbrž zkoušel, co mu auto dovolí. Když vyjížděl z odpočívadla, sám jsem musel přibrzdit, protože mi nedal přednost, a mohlo tak dojít k nehodě už o 10 minut dříve,“ napsal muž přihlášený do diskuse pod jménem Filip K.

Kriminalisté se rovněž těmito zmínkami zabývají. „Policisté prověřují veškeré poznatky týkající se případu,“ řekla Baláková na dotaz Novinek, zda citované příspěvky uživatelů sítí mohou vést případně k jedné z vyšetřovacích verzí.

Nehoda si kromě jedné oběti vyžádala pět vážně zraněných, včetně tří dětí ve věku školáků z prvního stupně základní školy. „Zdravotní stav některých účastníků nehody je nadále velmi vážný,“ upozornila Ivana Baláková s tím, že ve vážném stavu je i dvacetiletý řidič, který měl nehodu způsobit, a kriminalisté ho proto dosud nemohli vyslechnout.

Se záznamem z palubní kamery z osudného večera se lidé mohou přihlásit na linku 158.

Dvě stejné smrtelné nehody, dva zcela odlišné tresty. Jeden řidič vyvázl s podmínkou, druhý musí do vězení

Krimi

Související články

Výběr článků

Načítám