Hlavní obsah

Policie dopadla lupiče ze Slovenska, kteří přepadli směnárnu v Ostravě, ale narazili na statečnou pracovnici

Policii se podařilo objasnit přepadení směnárny v Ostravě, k němuž došlo v době květnového mistrovství světa v hokeji. Loupeže se účastnila trojice pachatelů ze Slovenska, maskovali se francouzskými dresy a měli i pomalované obličeje. Policie dva z nich dopadla za pár týdnů, třetí se přihlásil později, když se dozvěděl, že je v seznamu hledaných osob.

Loupežné přepadení směnárny v OstravěVideo: Policie ČR

Článek

O objasnění případu policie informovala ve čtvrtek. Dva z pachatelů jsou Slováci, třetí je Čech žijící na Slovensku. Dva jsou ve vazbě, jeden je vyšetřován na svobodě. Souzeni budou v České republice.

Jak informoval kriminalista Radim Bena, mistrovství v hokeji se pro trojlístek pachatelů stalo záminkou k přepadení, protože použít hokejové dresy v době, kdy takto v Ostravě chodí tisíce lidí, jim přišlo jako dobrý nápad. Protože v den, kdy se zločin odehrál, hráli jeden ze zápasů Francouzi, padla volba právě na francouzské dresy, které si spolu s barvami na obličej koupili ve fanouškovské prodejně.

Obsluha se však lupičů nezalekla a na jednoho z pachatelů se vrhla. „Když vešel za přepážku, začala se bránit. Během zápasu se ženě podařilo stisknout tísňové tlačítko a oba pachatelé z místa činu utekli a odcizili pouze svazek klíčů,“ dodal Bena.

Pachatelé se na loupež velmi dlouho připravovali. Už několik měsíců před loupeží si v Ostravě pronajali byt, který jim měl sloužit jako azyl. Dva z pachatelů byli zadrženi v Ostravě po několika týdnech od přepadení, když přišli vyklidit pronajatý byt. „Komisař obvinil dva muže ve věku 30 a 37 let z loupeže, třetí, 33letý muž byl obviněn ze spoluúčasti. Hrozí jim až deset let,“ dodala mluvčí policie Eva Michalíková.

Milionová loupež v břeclavské směnárně: Zaměstnanec střílel na útočníky, tři zranění

Krimi

Výběr článků

Načítám