Hlavní obsah

Razie na radnici v Řeporyjích: Důvodem bylo „půl kila hulení“, tvrdí starosta Novotný

Praha

Policie ve čtvrtek zasahovala na městském úřadě v pražských Řeporyjích. Podrobnosti nesdělila s odkazem na městské státní zastupitelství. Řeporyjský starosta Pavel Novotný tvrdí, že kriminalisté řešili podnět jednoho z občanů, kterému na zastupitelstvu s nadsázkou tvrdil, že v budově úřadu suší větší množství marihuany.

Vyjádření starosty Řeporyjí k policejnímu zásahuVideo: Aktu.cz

Článek

O zásahu informovala agentura Aktu.cz, jejímuž reportérovi se Novotný vyjádřil na kameru. Podle tvrzení Novotného přišla policie na udání a odešla s prázdnou, bez případného zadržení někoho podezřelého.

Ve vyjádření provázeném vulgaritami Novotný uvedl, že za vším je situace z některého z uplynulých zasedání zastupitelstva, při kterém podle svých slov usměrnil jistého občana a přitom prohlásil, že „suší na úřadě půl kila hulení (slangový výraz uživatelů marihuany pro jejich oblíbené kuřivo - pozn. redakce)“. Novotný přitom nevysvětlil, čeho se spor týkal.

Z Novotného slov vyplývá, že tvrzení o droze v budově úřadu myslel v nadsázce a nezakládalo se na skutečnosti, zmíněného účastníka radničního jednání z řad veřejnosti ale nenechaly chladným.

Novotný: Narkomanské fiasko

„No samozřejmě že to udal, takže co má dělat policie, když je to úřední osoba?“ zmínil Novotný zákonnou povinnost policie prověřovat veškerá podání a podezření.

Starosta naznačil, že policisté žádné drogy na úřadě nenašli, když zásah popsal jako „pěkné fiasko narkomanské“, načež vzkázal muži, který podle něj za podáním stojí, že „je opravdu ubohé takto zaměstnávat kriminalisty, kteří mají spoustu jiné práce“.

Pražská policie zásah nekomentovala s odkazem na Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 5, které si vyhradilo případnou komunikaci ve věci. Městské státní zastupitelství v Praze, které za obvodní žalobce hovoří, se k případu nevyjádřilo.

Foto: Aktu.cz

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný

„Musíme umět odpouštět.“ Novotný zůstává v ODS

Domácí

Výběr článků

Načítám