Hlavní obsah

Podvodník se vstupenkami na MS v hokeji prodával padělky i na fotbalové Euro

Pelhřimov

Velkého zklamání se mohou dočkat fanoušci, kteří se chystají na nadcházející Mistrovství Evropy ve fotbale v Německu. Muž z Pelhřimovska, který prodával falešné vstupenky na mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě, totiž padělal vstupenky na více sportovních utkání. Policie v těchto dnech rozšířila jeho obvinění.

Foto: Robin Rudel, Reuters

Euro 2024 se uskuteční v Německu

Článek

Podle pelhřimovských kriminalistů se škoda způsobená 34letým mužem, obviněným ze zvlášť závažného zločinu podvodu, vyšplhala již na 2,28 milionu korun. A možná to ještě není konečná.

„Již ve fázi prověřování případu měli kriminalisté důvodné podezření, že muž nabízel k prodeji nejen vstupenky na hokejové mistrovství světa, ale také vstupenky na Mistrovství Evropy ve fotbale 2024. Vstupenky ale nikdy neměl k dispozici,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Někteří podvedení to ještě nemusí vědět

Poškození zájemci o koupi vstupenek na fotbalové Euro poslali podvodníkovi na účet peníze a vstupenek se většinou nedočkali. „Někteří lidé, kteří vstupenky kupovali mimo oficiální prodeje, mohou mít zakoupené falešné vstupenky, a přitom o tom ještě nevědí,“ uvedla mluvčí.

„Pokud budou mít lidé jakékoliv podezření, že si zakoupili padělky vstupenek na fotbalové Euro, mohou se s oznámením obrátit na kteroukoliv služebnu policie. Doporučujeme, aby s sebou vzali podezřelé vstupenky a veškeré kontakty, údaje a čísla účtů, kam případně poslali platbu při jejich nákupu,“ dodala Dana Čírtková.

Muž začal páchat tuto trestnou činnost již koncem listopadu loňského roku, když nabízel prodej vstupenek na mistrovství světa v ledním hokeji, případně vstupenek na jiná sportovní utkání, a nechal si posílat peníze na bankovní účet. Místo skutečných vstupenek, které neměl k dispozici, zasílal zájemcům padělky, které sám vyráběl. Vstupenky měly stejný QR kód a čárový kód. U vstupu ale tento kód není akceptován a majitel vstupenek se na utkání nedostane. Muž se k trestné činnosti doznal. Uvedl, že získané finanční prostředky většinou použil na sázky v sázkové kanceláři.

Do současné doby mají kriminalisté zadokumentované případy tří desítek poškozených. Čtrnáct z nich zakoupilo a nikdy nedostalo nejméně 80 vstupenek na fotbalové ME, od dalších minimálně devíti zájemců si podvodník nechal zaplatit za vstupenky na utkání NHL a Ligy Mistrů.

S falešnými lístky se přihlásila jen zhruba třetina podvedených

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám