Hlavní obsah

Podvodnice se nabízela jako náhradní matka, od neplodných párů vybrala přes milion

Ojedinělý případ podvodnice, která se nabízela neplodným párům jako náhradní matka a slíbila, že jim donosí dítě, objasnili kriminalisté na Novojičínsku. Od více než dvou desítek párů vybrala během několika let 1,2 milionu korun.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

„Evidujeme celkem 23 takto podvedených párů napříč celou Českou republikou,“ řekl ředitel novojičínské policie Tomáš Kvíčala.

Kauzu policie začala vyšetřovat před třemi lety na základě případu jednoho podvedeného páru. Díky informacím z bankovního účtu obviněné kriminalisté dohledali další podvedené páry, z nichž většina ženě věřila až do poslední chvíle, přestože se vymlouvala, že je nemocná nebo že u ní došlo k potratu.

Čtyřicetiletá žena pocházející z Olomouce v minulosti pracovala jako zdravotní sestra. „Působila proto velmi věrohodně a fundovaně. Důvěru lidí si získala i díky informaci, že v minulosti již jinému páru miminko odnosila,“ dodal Kvíčala.

S jednotlivými páry uzavírala i smlouvy a v některých případech si nechala do dělohy na reprodukčních klinikách implementovat embryo, které se však většinou neuchytilo, v jednom případě žena potratila. Podle policie vše činila jen proto, aby si získala důvěru. „Věděla, že svůj závazek nesplní, protože ve stejném období komunikovala i s dalšími zájemci,“ dodal policista s tím, že od jednotlivých párů inkasovala částky v řadu desítek tisíc korun.

Ženě hrozí až osm let vězení, vyšetřovaná je na svobodě.

Čeští vědci odhalili klíčový faktor ovlivňující správný vývoj lidského embrya

Dítě a rodina
Související témata:

Výběr článků

Načítám