Hlavní obsah

Podvodnice klasického střihu slibovala věčnou lásku. Muž přišel o miliony, žena jde do vězení

Brno

I v době internetových darebáků schovávajících se za monitorem pod maskou vojáků na misi či dělníků na ropné plošině jsou stále podvodníci klasického střihu, kteří spoléhají na šarm své osobnosti. Devětatřicetiletý muž z Brněnska zcela podlehl kouzlu o jedenáct let mladší ženy, která mu měsíce věšela bulíky na nos o tom, jak spolu budou šťastně žít, a přitom z něj vytáhla přes čtyři miliony korun. Žena přitom dříve stejně získala peníze od dalších mužů.

Foto: Petr Kozelka, Novinky

Krajský soud v Brně.

Článek

Nikdo neví, kam se peníze, jež si muž napůjčoval od rodiny, kamaráda i od banky, poděly. Po čtvrtečním jednání brněnského krajského soudu je ale jisté, že Šarlota Svrčková si půjde na 3,5 roku sednout do vězení za podvod. Podle informací Novinek přitom podvedeného muže ani značná finanční ztráta nezbavila o ženě iluzí a dál se s ní schází.

Ubezpečovala ho o své lásce tak, aby se na ní stal citově závislým
z obžaloby

Žena oběť balamutila historkami o tom, kterak potřebuje peníze na nájem pro maminku, na jídlo, na zaplacení dluhu po zemřelé babičce, úhradu pro advokáta v souvislosti s dědickým řízením nebo na svoji operaci.

A muž platil. „Obžalovaná u něj vzbudila a prohlubovala naději na společný život a založení rodiny, ubezpečovala ho o své lásce tak, aby se na ní stal citově závislým,“ popsalo situaci státní zastupitelství.

Všechny peníze samozřejmě žena slibovala vrátit, ať již ze své výplaty či z dědictví po babičce. Problém ovšem byl, že nikde nepracovala, žádné dědictví po babičce neměla, bylo proti ní deset exekucí a slibovaný společný život byla jen chiméra.

Takto obrala už jiné muže

Brněnský městský soud označil ženino počínání za podvod a poslal ji na 3,5 roku do vězení s tím, že musí zaplatit poškozenému zpět 4,2 milionu korun. Ženě by ale více vyhovovala podmínka, a tak se proti trestu odvolala.

„Trest se nám zdá nepřiměřeně přísný, obžalovaná pečuje o malé dítě a už splácí škodu, posílá pět tisíc korun měsíčně,“ horovala její advokátka, jejíž klientka se na jednání neobtěžovala dostavit. Její tempo splácení by přitom znamenalo, že škodu nahradí za sedmdesát let.

Odvolací senát brněnského krajského soudu v čele s Petrem Hlavinou nechtěl o podmínce ani slyšet a upozornil, že ženě hrozilo za podvod až osm let. „Nelze přehlédnout, že se činu dopustila ve dvou zkušebních dobách podmíněného odsouzení, kdy škody z těchto odsouzení ve výši 100 a 220 tisíc korun doposud neuhradila,“ upozornil Hlavina. Předchozí činy byly přitom úplně stejné, peníze vytáhla opět z důvěřivých mužů.

Z bankéře České spořitelny se vyklubal podvodník. Nešťastnice přišla o 300 tisíc

Bezpečnost
Související témata:

Výběr článků

Načítám