Hlavní obsah

Podvod neprokoukl. Kyberšmejdi připravili muže z Přerovska o 3,5 milionu, většinu si půjčil a musí splácet

Hranice

Na investicích do ropy a zlata měl vydělat deset milionů korun, ale nevydělal. Šlo o podvod, při němž se muž středních let z okolí Hranic na Přerovsku nechal připravit o 3,5 milionu korun. Většinu této částky si přitom půjčil a bude ji muset splácet. Novinky o tom v úterý informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž se v období od loňského října do letošního května nechal zmanipulovat neznámým pachatelem, který od něho pod záminkou výhodných investic do komodit vylákal 3,5 milionu korun,“ uvedla mluvčí.

Muž se nejprve zaregistroval na zahraniční internetové stránce nabízející služby v oblasti investic. Na stránkách, jež byly v anglickém jazyce a k jejichž přeložení využil překladač, zadal potřebné údaje o své osobě, aby registrace mohla proběhnout.

„Za několik dní se mu ozvala pracovnice zahraniční společnosti, která hovořila česky, ale s přízvukem, a domluvila se s ním na podrobnostech, že by bylo vhodné investovat do ropy a zlata,“ konstatovala Zajícová.

„Model“ a „herec“ vylákal podivnou historkou o těžařích z ženy půl milionu

Krimi

Hovor pak ukončili s tím, že se muži ozve analytik, který bude o jeho peníze pečovat a rozhodovat o jejich investování. Ještě mu ale žena poradila, aby si stáhl aplikaci do svého počítače, aby viděl, jak jsou jeho peníze investovány.

Finance muž zasílal přes bitcoinmaty v Olomouci a v Ostravě. „Nejprve investoval tímto způsobem své peníze a poté si vzal několik půjček, celkově se jednalo přibližně o částku tří milionů korun,“ poznamenala mluvčí.

Někdy v lednu letošního roku se muži ozval analytik s tím, že je čas výdělek 10 milionů korun z investovaných peněz vybrat. Výběr ale nebyl tak jednoduchý, bylo nezbytné zaplatit poplatky, které dle instrukcí posílal postupně na různé účty a ve finále se dostaly až na částku přes 400 000 korun.

„Výnosu z investic se ale bohužel muž nedočkal, protože se stal obětí podvodníka a o všechny peníze přišel,“ doplnila Zajícová.

Podvodníci chtěli připravit seniora na Chomutovsku o téměř tři miliony. Tvrdili, že pomáhají

Krimi
Foto: Policie ČR

Na podvodníky v oblasti investic upozorňují policisté i prostřednictvím letáků.

Výběr článků

Načítám