Hlavní obsah

Podle spisu studentky týral, znásilňoval a nechutně ponižoval. Mladík z Karlovarska vinu odmítá

Plzeň

Dvaadvacetiletý Roman M. z Karlovarska stanul v úterý před plzeňským krajským soudem. Podle spisu zcela ovládl tři studentky. Nutil je, aby mu sloužily, sexuálně ho uspokojovaly a snášely ponižující zacházení. Čelí tak obžalobě ze znásilnění, týrání, zbavení osobní svobody, vydírání, nebezpečného pronásledování, podvodu a účasti na sebevraždě. Svou vinu však důrazně odmítl. Státní zástupkyně mu navrhuje desetiletý trest.

Roman M. z Karlovarska stanul před plzeňským krajským soudemVideo: Klára Mrázová, Novinky

Článek

„Nic, co je popisováno v obžalobě, se nestalo. Vrhá to na mě světlo jako na nejhoršího kriminálníka za posledních dvacet let,“ zdůraznil Roman M.

Je bytostně přesvědčený, že všechny poškozené musely být ve spojení. „Jejich výpovědi jsou v pravém slova smyslu vykonstruované,“ podotkl. Zpochybnil i postup policie v přípravném řízení.

Zároveň přiznal, že nikdy nepracoval a nyní má bydliště na obecním úřadu, protože ho matka odhlásila z bytu. Také připustil, že do roku 2023 byl silným alkoholikem a hazardním hráčem. „Neříkám, že jsem svatej. Pil jsem každý den, sázel jsem a bral kokain. Ale ničeho z obžaloby jsem se nedopustil,“ zopakoval.

Dále Roman M. uvedl, že sex dennodenně vyhledával u placených společnic, a tak údajně neměl potřebu poškozeným ubližovat, natož je znásilňovat nebo vyžadovat různé zvrhlé sexuální praktiky.

Se ženami se seznámil na internetu. Podle spisu první studentku vydíral přes intimní fotky. Tvrdil, že snímky získal od jejího bývalého přítele. Dalším dvěma poškozeným namluvil, že je bohatý ruský podnikatel.

Následně vyhrožoval, že ublíží jejich rodinám. Studentky opustily školy, izolovaly se od svých blízkých i kamarádů. „Postupně se na něm staly zcela závislé a nebyly schopné jeho požadavkům jakkoliv vzdorovat. Získal téměř absolutní kontrolu nad jejich životy,“ konstatovala státní zástupkyně.

Žalobkyně u soudu vyjmenovávala odporné činy

Muž je ponižoval, narušoval jejich důstojnost i sebevědomí.

„Například musely jíst jeho plivance nebo mu olizovat prsty, kterými se předtím škrábal v různých tělesných otvorech. Nechal se oblékat a svlékat, čistit boty nebo cucat palce u nohou. Dívky nutil k sexuálním praktikám, které se jim hnusily. Třeba je pomočil. Používal pro ně oslovení mršino, otrokyně nebo pí..,“ upozornila státní zástupkyně Věra Brázdová.

Náznak vzdoru nebo domnělé poklesky obžalovaný nemilosrdně trestal. Poškozené fackoval, škrtil, kousal nebo do nich kopal. Jednu z nich dokonce přinutil se pořezat žiletkou na ruce. Využíval je také pro peníze. Jak sdělila Brázdová, ženy mimo jiné nutil uzavírat různé půjčky. Finance pak použil na pobyt v luxusních hotelech, hradil jimi hazardní hry nebo sexuální služby.

Ze studentek si udělal otrokyně. Muž z Karlovarska na ně močil a jinak ponižoval

Krimi

Výběr článků

Načítám