Hlavní obsah

Podle obžaloby mlátil manželku i děti. Chtěl jsem pro ně něco lepšího, než jsem měl já, řekl u soudu

Brno

Když nepil, byl hodný. Když se napil, rozbíjel nábytek, nadával a bil manželku i malé děti. Tak by se dala shrnout situace v jedné rodině na Vysočině. Šestatřicetiletému muži teď za jeho chování hrozí u brněnského soudu až 12 let vězení.

Muž u soudu řekl, že jako rodič selhal Video: Petr Kozelka, Novinky

Článek

K nepřípustnému chování, které státní zastupitelství popsalo jako týrání a těžké ublížení na zdraví, docházelo podle obžaloby v jednom z bytů od konce roku 2019 až do října 2022.

„Obžalovaný po požití alkoholu začal vyvolávat hádky se svou ženou, vulgárně jí před dětmi nadával a pak docházelo i k opakovanému fyzickému násilí, kdy ženu bil do obličeje. Vztek si vybíjel na všem v domácnosti, vyhrožoval sebevraždou. Ženě vyhrožoval, že když něco oznámí úřadům, už neuvidí děti,“ řekl státní zástupce Jan Adam.

Když začal dělat brajgl, tak jedny dveře v bytě zařvaly
bývalá manželka

Muž také podle spisu podrýval sebevědomí desetiletému synovi a neštítil se ani násilí. Chlapce měl držet pod krkem a pak ho udeřit do břicha, a když se zhroutil, ještě do něj kopal. Dceři měl dát zase takovou facku, až se udeřila o dveře a pak na ni ještě spadla špatně sešroubovaná skříň.

Polští rodiče vyháněli ďábla z těla své dcery. Zastavila je až policie

Evropa

Když nepije, je hodný…

Sedmkrát trestaný muž před senátem v čele s Milošem Žďárským začal svou obhajobu tím, že chtěl prý svým dětem zajistit lepší dětství, než měl sám. „Asi jsem prostě pochybil jako rodič. Chtěl jsem pro ně to nejlepší. Občas jsem si dal pivo, musel jsem řešit nějaké synovy lumpárny ve škole, to mi taky nepřidalo. Ale už jsem si uvědomil, že jsem jim dával špatný příklad,“ soukal ze sebe před soudem.

Jeho již bývalá žena se za něj u soudu přimlouvala. „Nemyslím si, že by měl dostat vězení,“ začala přemítat. „Svědci nemají co mluvit do ukládání trestu,“ vysvětlil jí hbitě soudce Žďárský.

„No bylo to psycho, strašný. Když pak zbil syna, šli jsme to už hlásit. Mám ho svým způsobem ráda, ale ne že bych ho milovala. Když nepije, je to hodný člověk, šikovný,“ vypověděla žena.

Když se ji žalobce Adam snažil otázkami dovést k tomu, jak často vlastně k násilí v rodině docházelo a co se přitom ničilo, dostal od ženy jasnou odpověď: „Když začal dělat brajgl, tak jedny dveře v bytě zařvaly. A já si taky každou hádku nezapisovala do deníčku.“

Případ bude u brněnského soudu pokračovat výslechy dalších svědků a znalců.

Polák pět let věznil, znásilňoval a krutě bil ženu

Evropa

Výběr článků

Načítám