Hlavní obsah

Pod vlivem alkoholu a drogového koktejlu vyrazil do lesa na minibiku. Skončil v nemocnici

Týn nad Bečvou

Na minibiku, malé motorce určené hlavně dětem, vjel ve čtvrtek večer čtyřicetiletý muž na lesní cestu mezi Lhotou a Paršovicemi na Přerovsku, kde je zákaz vjezdu. V katastru Týna nad Bečvou havaroval a skončil v nemocnici. Novinky o tom v pátek informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Policie ČR, Novinky

Minibike, na kterém muž jel do lesa.

Článek

Policejní hlídka podle ní vyjížděla k havárii před 20. hodinou na základě oznámení ze zdravotnické záchranné služby.

„Policisté na místě zjistili, že muž jel po účelové komunikaci, lesní cestě, od obce Lhota na Paršovice, a přitom přeletěl přes řídítka a spadl na zem. Celou situaci viděl náhodný svědek, který na místo přivolal rychlou záchrannou službu,“ uvedla mluvčí s tím, že motocyklista měl zranění na hlavě.

Foto: Policie ČR, Novinky

Motocyklista vjel na cestu, kde neměl co pohledávat.

Muž si ji při jízdě nechránil helmou. Při dechové zkoušce na alkohol nadýchal 2,54 a 2,42 promile. Pozitivní byl u něj i test na látky obsahující THC, amfetamin, metamfetamin, kokain a opiáty.

„Řidič na místě hlídce nepředložil řidičský průkaz ani žádné doklady ke svému minibiku. Mimo jiné havaroval na komunikaci, která je osazena dopravním značením Zákaz vjezdu všech motorových vozidel,“ konstatovala Zajícová.

Foto: Policie ČR, Novinky

Minibike byl při havárii jen minimálně poškozen.

Motocyklista byl záchranáři převezen na ošetření do nemocnice v Hranicích, kde se také podrobil odběru biomateriálu. Hmotná škoda na minibiku byla vyčíslena na jeden tisíc korun. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila policejní mluvčí.

Motorkář na Přerovsku přibrzdil před sanitkou, druhý do něj narazil

Krimi
Související témata:
Minibike
Týn nad Bečvou

Výběr článků

Načítám