Hlavní obsah

Hádali se kvůli Putinovi. Muž, který pobodal dva ukrajinské kamioňáky, jde do vazby

Domažlice

Do vazby poslal v úterý domažlický soudce Jan Švígler litevského řidiče kamionu, který v noci na neděli na Domažlicku napadl nožem a těžce zranil dva šoféry z Ukrajiny. Policisté cizince následně obvinili z dvojnásobného pokusu o vraždu. Hrozí mu až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

Domažlický okresní soud rozhodl o vazbě 36letého Litevce,který je obviněný z pokusu dvojnásobné vraždy.Video: Klára Mrázová, Novinky

Článek

„Vyhověl jsem návrhu státního zástupce a rozhodl o tom, že obviněný bude trestně stíhán vazebně. Je tady obava, že s ohledem na hrozící vysoký trest by mohl uprchnout,“ uvedl Švígler s tím, že obviněný si proti rozhodnutí o vazbě podal stížnost.

Soud také přezkoumával, zda je trestní řízení důvodné. „To jsem na základě dosavadní důkazů shledal že ano,“ doplnil Švígler. Obviněný cizinec v rámci vazebního zasedání odmítl k vypovídat. Podle zjištění Novinek původně policistům při zadržení řekl, že se jen bránil.

K potyčce mezi trojicí řidičů došlo na odpočívadle u hraničního přechodu Folmava. Dva z nich musela záchranná služba letecky transportovat do nemocnice. Mluvčí krajské záchranné služby Maria Svobodová upřesnila, že šlo o bodnořezná poranění. „Oba byli ve velmi vážném stavu,“ dodala mluvčí záchranky.

Hádka kvůli válce na Ukrajině

Policisté se o fyzickém napadení a zranění dvou mužů dozvěděli z volání na tísňovou linku. „Podle prvotních informací se jednalo o konflikt mezi třemi muži ve věku 42, 40 a 36 let, jenž měl vyústit až ve fyzické napadení, při kterém nejmladší z nich způsobil starším dvěma mužům závažná poranění,“ sdělila mluvčí policie Barbora Šmaterová.

Co bylo motivem konfliktu, neuvedla. Podle svědků hádka vznikla kvůli odlišným názorům na ruského prezidenta Putina. Útočník nejprve napadl jednoho muže, který se obrátil o pomoc na dalšího krajana, který už byl v kamionu. Na něho Litevec zaútočil později.

Z krveprolití řidičů na Domažlicku je dvojnásobný pokus o vraždu

Krimi

Výběr článků

Načítám