Hlavní obsah

Po závadě auta nestačil řidič uskočit za svodidla. Kamion jej zachytil za nohu

Olomouc

Čtvrteční nehoda dvou nákladních vozů na dálnici D35 u Litovle na Olomoucku, o níž informovaly Novinky, si vyžádala zranění jednoho z řidičů. Osmapadesátiletý řidič nákladního auta DAF při odstavování vozidla pro jeho poruchu nestihl včas uskočit za svodidla před jiným nákladním autem, které jej zachytilo za nohu, a muž tak utrpěl její poranění.

Foto: Policie ČR, Novinky

Kvůli nehodě musela být dálnice uzavřena.

Článek

Třiatřicetiletý řidič nákladní soupravy podle policejní mluvčí Ivany Skoupilové nehodu zavinil tím, že na 254. kilometru dálnice ve směru z Olomouce na Mohelnici jel příliš vysokou rychlostí.

„Podle zjištěných informací nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména hustotě provozu a dalším okolnostem, které je možno předvídat,“ uvedla mluvčí.

Zmíněný řidič se podle ní chtěl až na poslední chvíli vyhnout odstavenému nákladnímu vozidlu DAF, které na pravé straně u svodidel odstavil pro poruchu jeho řidič.

D35 na Olomoucku uzavřela srážka dvou nákladních vozidel

Krimi

„Ten po zastavení z vozidla vystoupil, a než za něj stačil umístit výstražný trojúhelník, přijela nákladní souprava a do jeho odstaveného vozu narazila. Muž se snažil opustit těleso dálnice za svodidla na pravé straně, přesto došlo k zachycení za nohu a jeho zranění,“ konstatovala Skoupilová.

Způsobená škoda na zúčastněných vozidlech a příslušenství komunikace byla předběžně vyčíslena na milion korun. Plný provoz byl na dálnici v místě nehody obnoven až po bezmála osmi hodinách před půl pátou odpoledne.

„Dopravní nehodou se policisté i nadále zabývají,“ doplnila policejní mluvčí.

Foto: Policie ČR, Novinky

Škoda způsobená při nehodě byla odhadnuta na milion korun.

Výběr článků

Načítám