Hlavní obsah

Po výstupu na Kleť si dal pár piv. Pak začal napadat turisty

Poklidný výlet na jihočeskou horu Kleť se pro matku s psychicky nemocným synem z Jindřichohradecka změnil o uplynulém víkendu v drama. Nemocný syn si totiž po zdolání vrcholu hory dal v místní hospůdce pár piv a začal být agresivní. Zasahovat museli strážníci i záchranná služba, která muže převezla na psychiatrii do českobudějovické nemocnice.

Foto: MP České Budějovice

Agresor při převozu na psychiatrii

Článek

Psychicky nemocný muž, který se podle dostupných informací odmítá léčit a nebere předepsané léky, se po výstupu na Kleť posilnil několika pivy. Začal sprostě nadávat turistům a choval se agresivně.

Jeho agrese stoupala i při zpáteční jízdě vlakem do Českých Budějovic. Navíc se zhoršil jeho zdravotní stav a zoufalá matka proto volala záchrannou službu.

„V sobotu 22. června po 16. hodině přijala linka 156 volání Zdravotnické záchranné služby z českobudějovického vlakového nádraží, kde se potýká s agresivním, psychicky nemocným mužem. Ten, jak se ukázalo z vysvětlení jeho matky, měl při společném výletě na Kleť vypít po zdolání vrcholu hory nejeden půllitr piva. Následkem této konzumace se rapidně zhoršil psychický stav muže, který, ač nemocný, se odmítá léčit a brát předepsané léky,“ řekl Jaroslav Polánský, mluvčí českobudějovické městské policie s tím, že na místo vyjely dvě hlídky.

Záchranáři rozhodli o převozu do nemocnice. Jenže o tom muž nechtěl ani slyšet a odmítal nastoupit do sanitky.

„Muž se bránil, strážníkům tak nezbývalo nic jiného než ho přesvědčit použitím donucovacích prostředků. Po celou dobu převozu na psychiatrické oddělení českobudějovické nemocnice ho doprovázela jeho matka,“ dodal Polánský.

Černá pasažérka v podprsence skončila na policii, byla celostátně hledaná

Krimi

Výběr článků

Načítám