Hlavní obsah

Po rušné křižovatce v Jablonci pobíhalo nahé malé dítě

Jablonec nad Nisou

Nahatý asi šestiletý chlapec pobíhající po křižovatce překvapil řidiče i kolemjdoucí v Jablonci nad Nisou. Dítě se pohybovalo po rušné silnici a rodiče v nedohlednu. Jeho matku později kontaktovali až přivolaní strážníci.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nahatého chlapce se ujal jeden z projíždějících řidičů, před jehož autem se objevil. Přivolal na místo městskou policii a s chlapcem v náručí na ně čekal, protože se mu rodiče nikde v okolí nepovedlo najít.

„Hlídka na místo dorazila neprodleně, pan Č. držel chlapce v náručí, ten byl bez zranění, klidný a neplakal,“ uvedl ředitel městské policie v Jablonci Michal Švarc k víkendové události.

Výpověď muže, který dítě do příjezdu strážníků hlídal, potvrdil i další svědek.

Otec v Německu nechal tříletého syna v rozpáleném autě a šel za prostitutkou

Zahraniční

Strážníci zanedlouho po příjezdu našli matku chlapce, která se vymlouvala na to, že jej pouze na okamžik ztratila z očí, protože se právě stěhovala. A prý přesně v tom okamžiku musel vyběhnout z domu. Ovšem chlapcova matka asi tak úplně nemluvila pravdu, což zjistila přítomná strážnice velmi rychle v evidenci. Zhruba před rokem totiž řešili podobnou nepozornost této ženy.

„Matka je důvodně podezřelá ze spáchání přestupku, kdy jako osoba odpovědná za dítě je ponechala bez náležitého dozoru přiměřeného jeho věku, rozumové vyspělosti, popřípadě zdravotnímu stavu a tím jej vystavila nebezpečí vážné újmy na zdraví,“ doplnil Švarc.

Žena se teď bude zodpovídat nejen ze spáchání přestupku, ale také bude případ řešit orgán sociálně-právní ochrany dětí.

„Chlapeček v bačkůrkách“ se zas toulal na rušné třídě v Budějovicích. Utekl potřetí za tři dny

Krimi

Výběr článků

Načítám