Hlavní obsah

Po čtyřech lidech, kteří zmizeli v rozvodněných tocích na Moravě, se stále pátrá

Policisté nadále pátrají po třech osobách, které v sobotu společně s autem strhla rozbouřená řeka Staříč na Jesenicku. Pátrání pokračuje také na Uherskohradišťsku, kde se pohřešuje 54letý muž, jenž v sobotu spadl do rozvodněného Jankovického potoka.

Foto: X/Policie ČR

Rozvodněná řeka Staříč v obci Lipová-lázně

Článek

„Žádné nové informace nemáme, stále pátráme,“ řekla Novinkám mluvčí policie v Olomouckém kraji Ivana Skoupilová.

K pádu auta do rozbouřené řeky Staříč došlo v sobotu kolem 17:00 hodin. Jedné osobě se podařilo dostat na břeh, další tři zůstaly uvězněné ve vozidle.

Neúspěšné je zatím také pátrání po 54letém muži, který v sobotu odpoledne spadl při uklízení naplavenin do rozvodněného Jankovického potoka v Jankovicích na Uherskohradišťsku. Novinkám to sdělila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Podle mluvčího policejního prezidia Davida Schöna nejsou v tuto chvíli na území ČR pohřešované žádné další osoby.

Moravskoslezští záchranáři ošetřovali dva pacienty, kteří uvázli při povodních ve vodě a byli podchlazení - ženu na Třinecku a muže na Hlučínsku.

V Praze se topil muž. Šel si zaplavat do Vltavy, proud ho nesl dva kilometry

Krimi

Povodně 2024

Českou republiku od víkendu sužovaly vytrvalé deště, který způsobily povodně na velké části území. Nejhorší byla situace na severu Moravy, kde byla překonána i dosud nejničivější povodeň z roku 1997. Sledujte veškeré aktuální dění v on-line reportáži Novinek.

Výběr článků

Načítám