Hlavní obsah

Po bodnutí vosou šlo ženě z Frýdecko-Místecka o život, zasahoval i vrtulník

Do ohrožení života se v neděli dostala devětapadesátiletá žena z Frýdecko-Místecka. Po bodnutí vosou se u ní rychle objevila alergická reakce a žena se téměř zadusila. Zasahovat musel i vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy. O pomoc byli požádáni i záchranáři Horské služby.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

„V jedenáct hodin přijali krajští operátoři tísňovou výzvu z katastru obce Staré Hamry. Na udanou adresu v obtížně přístupném lesnatém terénu vzlétl vrtulník letecké záchranné služby. Devětapadesátiletou ženu bodla vosa, následkem čehož se u ní rychle rozvinula dechová tíseň, otok krku a jazyku,“ přiblížil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Pacientka se navíc dostala do šokového stavu, který ji ohrožoval na životě. „U pacientky byli jako první horští záchranáři, kteří jí podali základní léky. Spolu s posádkou vrtulníku, jehož pilotovi se podařilo přistát poblíž domu, pokračovali zdravotníci v nezbytné odborné léčbě, ženě podali také kyslík,“ poznamenal Humpl s tím, že stav ženy se podařilo rychle stabilizovat a poté ji mohli záchranáři transportovat na urgentní příjem nemocnice ve Frýdku-Místku.

Seniorka se lekla štěkajícího psa a při pádu na zem se vážně zranila. Jeho majitele čeká soud

Krimi

Výběr článků

Načítám