Hlavní obsah

Plzeňští policisté chytli zdrogovaného muže, který cestoval s plynovkou

Plzeň
Aktualizováno

Policejní manévry se odehrály v pondělí odpoledne v Plzni na Slovanech. Podle dosavadních informací zadržely hlídky na zastávce Mikulášské náměstí 33letého zdrogovaného muže se zbraní. Dotyčný skončil v poutech.

Policejní manévry v Plzni na zastávce Mikulašské náměstí.Video: Klára Mrázová, Novinky

Článek

Událost se stala pár minut po 15. hodině. Jakmile tramvaj číslo dva dojela na zastávku Mikulášské náměstí, zepředu i zezadu ji zabarikádovala policejní auta.

Podle reportérky Novinek z místa následně hlídky zadržely muže, jenž měl zbraň. „Ruce ukaž, dělej… Ani se nehni,“ je slyšet na pořízeném videu komunikace mezi policisty.

Jeden z nich se pak ptá na útočníkovu zbraň. „Mám ji pod nohou,“ ubezpečuje ho kolega. „Ještě že se nic nestalo, vždyť cestoval s pistolí,“ řekla reportérce starší žena na zastávce.

Dělník v Plzni vysypával náklaďák, zemina ho zavalila

Krimi

Dotyčný, jenž skončil v poutech, několikrát zopakoval, že je mu činu líto. Největší obavu měl o svého psa, aby se o něj někdo postaral.

Podle zjištění Novinek se muž zbraní chlubil známým. Ti ale raději zalarmovali policii. Její mluvčí Barbora Šmaterová později Novinkám potvrdila, že přijali oznámení o mladém muži, jenž se po městě pohybuje se zbraní.

„Na základě popisu jsme třiatřicetiletého muže na zastávce Mikulášské náměstí zajistili. Pistoli u sebe skutečně měl, naštěstí byla plynová,“ uvedla Šmaterová.

Doplnila, že dotyčný byl pod vlivem drog. „Případem se i nadále zabýváme a šetříme veškeré jeho okolnosti,“ uzavřela.

Výběr článků

Načítám