Hlavní obsah

Pletky se žačkou. Policie prověřuje učitele základky v Kopřivnici

Kopřivnice

Do hledáčku policie se dostal jeden z pedagogů základní školy v Kopřivnici. Kriminalisté prověřují, zda se kantor, který byl také výchovným poradcem, dopustil mravnostního trestného činu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Údajnou obětí má být žačka druhého stupně jedné z kopřivnických škol. O kterou školu se jedná, redakce ví, vzhledem k citlivosti případu ji ale záměrně neuvádí.

„Novojičínští kriminalisté přijali podnět o možné trestné činnosti mravnostního charakteru, kterým se zabývají. S ohledem na probíhající trestní řízení a věk zúčastněné osoby nebudeme sdělovat bližší informace,“ odpověděla na dotazy policejní mluvčí Kateřina Kubzová.

Dodala, že s ohledem na prověřování nebude specifikovat právní kvalifikaci učitelovy možné trestné činnosti. „Kriminalisté se věcí zabývají od konce ledna letošního roku na základě podnětu Okresního státního zastupitelství v Novém Jičíně,“ informovala mluvčí.

Kantor již odešel

Jak se Novinkám podařilo zjistit, pedagog už na škole nepůsobí. „Paní ředitelka mě informovala, že se tam něco šetří, a na základě toho, že ten pedagog řešil i svoji osobní vážnou životní situaci, se dohodli na rozvázání pracovního poměru,“ potvrdil odchod kantora ze školy David Monsport (Sdružení nezávislých Kopřivnice), místostarosta, který má školství ve městě na starost.

Sdílnější nebyla ani ředitelka základní školy. „My tady žádného pedagoga, který by byl vyšetřován policií nemáme,“ tvrdila nejprve. Následně uvedla, že nebude vůbec nic komentovat. „Nebudu se k tomu vyjadřovat. Policie mi řekla, že nemám poskytovat absolutní žádné informace,“ uzavřela.

Děsil žáky startovací pistolí. Tělocvikář z Roudnice nad Labem dostal okamžitý vyhazov

Krimi

Výběr článků

Načítám